Onze Franse Keuken

Vitamineboost soep

Soepen | februari 10, 2016 | By

Het zit onze Marie niet mee. Was ze net een weekje op de been, is ze alweer geveld door één of andere griepvariant. Dus ligt hier een zielig hoopje kind onder een dekentje op de bank. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb het wel een beetje gehad met die wintervirussen….

Ik ben een tegenoffensief begonnen. Ik kwam deze soep met als titel ‘vitamineboost’ tegen in één van mijn receptenmappen en dacht gelijk ‘die moet ik maken’. Broccoli en bladspinazie met wat heerlijke frisse basilicumyoghurt erdoor. Mij maak je niet gek. Enne….mocht het nou niet baten, dan hebben we in ieder geval een lekker soepje gegeten….

Vitamineboost soep

Totale tijd30 minuten
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 600 gram broccoliroosjes
  • - 1 ui
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - 300 gram aardappel
  • - 200 gram bladspinazie
  • - 1 liter groentebouillon
  • - 1 citroen
  • - 150 ml Griekse Yoghurt
  • - 2 takjes basilicum
  • - zout & peper

Bereiding

  • - Snipper de ui en knoflook. Schil de aardappel en snij hem in kleine blokjes.
  • - Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Zo'n 6 minuten. Voeg dan de broccoliroosjes en aardappelstukjes toe en giet de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur zacht en kook het geheel 20 minuten.
  • - Voeg de bladspinazie toe en kook nog 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer, of in een blender. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • - Hak de basilicumblaadjes fijn en roer die door de yoghurt. Voeg rasp van een 1/2 citroen toe en breng op smaak met een beetje peper.
  • - Voeg nog een beetje citroensap toe aan de soep (ik pers een halve citroen uit) en roer nog even goed. Verdun de soep desgewenst, als hij nog wat te dik is, met een beetje water.
  • - Schep de soep in kommen of borden en garneer ze met een volle eetlepel van de basilicumyoghurt. Bon appetit!

Opmerking

Adapted from een oude Delicious

2 Comments

  1. Claudia

    februari 10, 2016 at 12:28 pm

    Ach, wat een ellende! Het heerst hier ook enorm en in de meest wilde varianten. Op kantoor is het één groot snotterparadijs. Voorlopig staan wij nog overeind (afkloppen!), maar er gaan dan ook liters zelfgetrokken bouillon en hele groententuinen doorheen om dat zo te houden. Geef je meiske maar een dikke knuffel van ons!
    Dikke kus,
    Clau

    Reply
  2. Cora

    februari 11, 2016 at 10:29 pm

    Ach jeetje, klein of groot: als we ziek zijn, zijn we altijd beklagenswaardig.
    Mijn tip en vuistregel: kippensoep! Het wordt niet voor niets ‘Joodse penicilline’ genoemd. Heilzaam is het in ieder geval. Voor volwassenen doe ik er een stukje gember bij. Voor extra pit.
    Veel sterkte!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress