Kaasravioli met walnotensaus
De ster van dit gerecht is de walnotensaus. Een simpele combinatie van walnoten, bladpeterselie, knoflook en een beetje room. De kaasravioli kan je uiteraard zelf maken, maar ik ga voor de snelle variant. Ik gebruik gewoon ‘verse’ pasta uit het koelvak. Op die manier staat deze maaltijd binnen tien minuten op tafel, want de walnotensaus is echt in een handomdraai gemaakt. Ideaal voor een doordeweekse avond. Best machtig trouwens en daarom serveer ik er alleen een simpele groene salade bij.
Kaasravioli met walnotensaus
Porties: 4
Ingrediënten
- - 400 gram ravioli met kaas
- - 1 volkoren boterham
- - 100 ml melk
- - 1 teentje knoflook geperst
- - 65 gram gepelde walnoten 50 gram voor saus + 15 gram voor garnering
- - 2 volle eetlepels gehakte bladpeterselie
- - 70 ml kookroom
- - 20 ml kookvocht
- - 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- - Breng een grote pan water aan de kook.
- - Doe de melk in een diep bord en week de boterham daar een minuutje in. Knijp de boterham vervolgens uit (gooi de melk weg) en doe die in een keukenmachine. Voeg ook 50 gram walnoten, de knoflook en de peterselie toe en meng alles tot een smeuïge massa.
- - Doe de ravioli in het kokende water en kook volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar (zal maar enkele minuten in beslag nemen). Schep een beetje kookvocht uit de pan en giet dat samen met de kookroom bij het walnotenmengsel. Zet de machine nog even aan om alles nog even goed te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
- - Giet de kaasravioli af en doe terug in de pan. Giet de walnotensaus erbij en hussel alles voorzichtig door elkaar in de pan. Verdeel de pasta vervolgens over de borden en garneer met enkele stukjes walnoot en besprenkel met een beetje olijfolie. Bon appetit!
Opmerking
Adapted from Oude Delicious (geen idee welk jaar)
Claudia
februari 26, 2016 at 4:40 pmJa hoor, doet u mij daar maar een bord van! Ziet er heerlijk uit, Lies. Trouwens, je hele blog ziet er uit om op te vreten met die nieuwe lay-out. Goed gedaan!
Dikke kus,
Clau