Onze Franse keuken

Bananen-Walnoten brood

Taart | februari 17, 2016 | By

Regelmatig ontvang ik mailtjes van jullie met leuke kooktips. Zo ook bijvoorbeeld dit recept voor een bananen-walnotenbrood. Wij hebben nogal wat walnotenbomen op ons terrein en ieder jaar oogsten we tientallen kilo’s van die dingen. Daar moet je toch wat mee doen.

Dus enige tijd geleden deed ik hier op mijn blog een oproep: of iemand misschien nog originele recepten wist met walnoot erin. Hetty stuurde mij dit broodrecept, dat zij had gezien in een Duits televisieprogramma ‘Mein Schönes Land TV’.

Makkelijk te maken en eigenlijk heb ik alleen de bereidingstijd wat aangepast. Een heerlijk smeuïg brood, of moet ik zeggen ‘cake’ – die met name door onze meiden juichend is ontvangen. Bedankt voor de tip Hetty!

Bananen-Walnotenbrood

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 150 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur + beetje extra voor invetten cakevorm
  • - 3 eieren
  • - 150 gram bruine suiker
  • - 350 gram bloem
  • - 1 zakje bakpoeder
  • - 125 ml kokosmelk
  • - 3 bananen
  • - 100 gepelde walnoten grof gehakt

Bereiding

  • - Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een cakevorm klaar en vet deze in met een beetje boter.
  • - Meng de eieren en de boter goed door elkaar in een keukenmachine tot je een romig geheel hebt. Voeg dan de suiker toe en meng goed. Voeg dan bloem, bakpoeder en kokosmelk toe en meng weer goed, totdat je een smeuïg beslag hebt.
  • - Verwijder de schil van de bananen en prak ze fijn. Meng de geprakte bananen samen met de gehakte walnoten goed door het beslag.
  • - Giet het beslag in de cakevorm en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven. Bak het brood 1 uur. Check of het brood gaar is (met een sateprikker inprikken in het midden en hij moet er 'schoon' uit komen - zit er nog deeg aan, laat het brood dan nog wat langer doorgaren).
  • - Laat het brood helemaal afkoelen, voordat je hem op een schaal stort. Snij hem in plakken en geniet ervan. Lekker bij een kop thee.

Opmerking

Adapted from Mein Schönes Land TV

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment