Onze Franse Keuken

Baileys tiramisu met stukjes walnoot

Desserts | januari 31, 2016 | By

Januari is omgevlogen. Dat is maar beter ook, want het was echt niet mijn maand. To say the least…Helaas ben ik nog steeds niet klaar met de nieuwe look van mijn blog. Bijna geen tijd heb gehad om veel achter de pc te zitten. Daar komt hopelijk vanaf morgen een beetje verandering in… ik heb goede hoop voor februari…

Vandaag, op de laatste dag van de maand, wel nog even een foodblogswap-recept – en wat voor één. Dit keer mocht ik wat maken van het leuke blog van Tessa ‘Zoet en verleidelijk‘. Ik moet bekennen dat ik haar blog nog niet kende (sorry – Tessa) en vind het echt een ontdekking. Zeker voor zoetekauwen. Lastig hoor, om een keuze te maken uit al dat lekkers. De mooie foto’s alleen al – om van te watertanden. Wat helemaal leuk is – Tessa is, net als ik, fan van Nigella. Daarom vond ik het wel toepasselijk om voor een typisch Nigella recept te gaan.

Tessa heeft op haar blog haar versie van de Irish Cream Tiramisu uit Nigella Express staan. Die wilde ik al heel lang maken (staat op één van mijn vele vele to-do lijstjes) en dit was dus een mooie gelegenheid om daar eens werk van te maken. Ik heb de versie van Tessa als uitgangspunt genomen. Om er een eigen draai aan te geven heb ik stukjes walnoot toegevoegd. Erg lekker! Een prachtige manier om deze rare januarimaand af te sluiten. Op naar februari…

Baileys tiramisu met stukjes walnoot

Voorbereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 dag
Porties: 8
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 350 ml espresso koffie afgekoeld
  • 250 ml Baileys
  • 30 lange vingers
  • 2 eieren
  • 75 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 75 gram gepelde walnoten + eventueel wat extra helften voor de garnering
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereiding

  • Meng de koffie met 175 ml Baileys in een grote platte ovenschaal. Doop de helft van de lange vingers in het vocht en draai ze om. Zorg ervoor dat ze aan beide kanten vocht opnemen, maar niet te nat worden. Leg de geweekte lange vingers naast elkaar in een lasagneschaal. Als het goed is bedek je zo de hele bodem.
  • Splits de eieren ( je hebt 2 dooiers en 1 eiwit nodig). Klop de dooiers met de suiker in 5 minuten tot een dik bleek mengsel en spatel er dan de resterende 75 ml Baileys en de mascarpone door. Hak de walnoten in stukjes en spatel ze door de crème.
  • Klop het eiwit stijf (kan met de hand, maar ik ben lui en doe het met een mixer). Spatel dat heel rustig door de crème, zodat het lekker luchtig blijft (dus niet teveel handelingen). Smeer de helft van het mengsel over de lange vingers.
  • Dep nu de resterende lange vingers aan beide kanten in de Baileys-espresso en dek de 1e laag mascarponecrème ermee af. Smeer 2e het restant van de mascarponecrème over deze 2e laag lange vingers. Dek de schaal af met keukenfolie en zet minimaal 6 uur in de koelkast. (ik hou één nachtje aan).
  • Bestuif de tiramisu vlak voor het serveren (met een zeefje) met cacaopoeder en garneer desgewenst met wat mooie halve walnoten. Enjoy!

Opmerking

Adapted from Bewerking van recept - Foodblog 'Zoet & Verleidelijk' en 'Nigella Express' van Nigella Lawson

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress