VEGA Kerst – torentje van mango, biet en artisjok
Zo, en dan nu verder met het laatste thema in mijn kerstmenureeks: VEGA. Zoals jullie bij de andere menu’s ook hebben gezien, ben ik nogal fan van ‘torentjes’ als 2e gang. Dit is een vegetarische versie met mango, biet en artisjokhart. De mooie dunne plakjes krijg je door het gebruik van een mandoline. Een beetje mascarponecrème ertussen en stapelen maar. Hij ziet er mooi uit en ik vind hem erg lekker. Ook voor niet-vegetariërs een aanrader.
Recept: Torentje van mango, biet en artisjok
Voor 2 personen
Ingrediënten:
– 1 mango
– 2 gekookte bietjes
– 3 artisjokharten (uit blik)
Voor de crème:
– 1 volle eetlepel mascarpone
– 1 eetlepel frambozenazijn
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel grove mosterd
Voor het serveren:
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
– zeezout & versgemalen peper
Bereiding:
– Schil de mango en snijd hem in de lengte in dunne plakken met een mandoline (tot de pit – en dan vanaf de andere kant weer tot de pit).
– Snijd dan de gekookte bietjes, ook met de mandoline, in dunne plakjes.
– Snijd de artisjokharten met een mes in de lengte in drieën.
– Zet de bordjes klaar.
– Leg op ieder bord een plak mango.
– Leg daarop 2 plakjes biet.
– Leg daar 3 à 4 plakjes artisjokhart op.
– Leg op de artisjokharten een theelepeltje mascarponecrème.
– Leg daar weer 2 plakjes biet op en dek af met een plak mango.
– Sprenkel een beetje citroensap en olijfolie over je torentje en bestrooi royaal met zeezout en versgemalen peper. Serveer en geniet!