Onze Franse keuken

Kerst voorgerecht: Spicy garnalen met courgettespaghetti

kerst, Vis | december 14, 2015 | By

De 2e gang van mijn vis kerstmenu wil ik puur en eenvoudig houden. Na de vissoep met Pastis moet het een leuk opstapje zijn naar het hoofdgerecht. Mijn eerste gedachte was een salade, maar toen schoot me ineens iets te binnen dat ik op Pinterest had gezien: Courgettespaghetti. Ja, dat is leuk en niet alledaags. Ook nog eens makkelijk te maken. Je snijdt namelijk de courgette in de lengte op een mandoline in de ‘julienne’ stand. Wat grote garnalen schoonmaken en even bakken in een beetje knoflookolie en chilivlokken en dan haal je de courgettespaghetti even een minuutje of twee door de pan en klaar. Beetje dressing erover en hup aan tafel. Enjoy!

 

Recept: Spicy garnalen met courgettespaghetti
Voor 4 personen

Ingrediënten:

– 250 gram ongepelde grote garnalen (crevettes)
– 2 courgettes
– 3 eetlepels olijfolie
– half teentje knoflook, geperst
– chilivlokken

Dressing:

– 1 eetlepel sherryazijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel suiker

Bereiding:

– Snijd de courgettes in de lengte (met schil) op de mandoline in hele dunne reepjes (julienne).
– Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal.
– Maak de dressing – hussel de azijn, olijfolie, citroensap en suiker goed door elkaar.
– Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe.
– Doe de garnalen in de pan en bak snel rondom aan. Let op: garnalen zijn echt zo klaar, nooit te lang bakken, anders worden ze taai.
– Strooi er wat chilivlokken over en doe dan vervolgens de courgettespaghetti in de pan. Hussel alles voorzichtig door elkaar en bak nog max 2 minuten.
– Verdeel de spaghetti en de garnalen over de bordjes en besprenkel met wat dressing.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment