Kerst – bijgerecht – Venkel in melk
Even een tussenstapje vandaag – een bijgerecht. Eentje waarvan ik vind, dat hij een eigen blogpost moet krijgen op mijn blog. Venkel in melk. Heel simpel, maar je moet er maar net even opkomen. Ik weet niet eens meer waar ik het vandaan heb gehaald. Je gaart de venkel heel langzaam in melk met een beetje gedroogde tijm. Daardoor krijgt hij een hele zachte subtiele smaak. Fantastisch bij zalmfilet – de ster van mijn vismenu hoofdgerecht. Dat recept krijg je morgen.
Recept: Venkel in melk
Voor 4 personen
Ingrediënten:
– 2 venkelknollen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 theelepels gedroogde tijm
– 250 ml melk
– 200 ml kruidenbouillon
Bereiding:
– Snijd de venkelknollen in dunne plakjes.
– Verwarm de olijfolie in een sauspan en voeg de venkel toe.
– Bak de venkel al roerend 2 minuten.
– Strooi de tijm erover en hussel even goed.
– Voeg dan de melk en kruidenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
– Draai dan het vuur laag en laat de venkel 20 minuten zachtjes pruttelen.
– Schep de venkel uit de melk op het bord (als je per bord serveert). Je kunt ook de hele inhoud van de pan in een voorverwarmde schaal gieten en zo op tafel zitten. Het is wel de bedoeling dat je de venkel uit de melk tilt (die melk is niet ingekookt ofzo en fungeert dus niet als een saus), want anders krijg je een kliederboel op je bord.
Claudia
december 16, 2015 at 10:14 pmVenkel garen in melk… wat apart! Ga ik zeker een keer proberen. Hier wordt venkel altijd vrij lauw ontvangen door de wederhelft, totdat ik hem eerst een paar uur laat marineren in een mengsel van olijfolie, citroensap, zout en peper. Dan verdwijnen er opeens hele knollen 🙂
Dikke kus,
Clau
Hanny Reuzer
oktober 22, 2017 at 3:41 pmKan ik u per e mail volgen met recepten
Lisette
oktober 23, 2017 at 1:45 pmJa Hanny, dat kan – in de rechterbalk op de beginpagina staat een tabje, waar je je aan kunt melden. Dan ontvang je een berichtje, op het moment dat ik een nieuwe blogpost online zet. Groetjes uit Frankrijk