Onze Franse keuken

Za’atar aardappelpartjes uit de oven

Uncategorized | november 16, 2015 | By

 Ik heb al eerder geschreven over Za’atar. Ik vind het een heerlijk mengsel en gebruik het, sinds ik het heb ontdekt, regelmatig in de keuken. Bijvoorbeeld voor saladedressings, of als smaakmaker voor couscous. Het is ook heel lekker om je aardappels mee te kruiden. Neem bijvoorbeeld dit simpele bijgerechtje voor aardappelpartjes uit de oven. Toen ik het recept zag op Dinners and Dreams (inderdaad, dat blog waar ik vrijdag ook naar verwees) was ik om. Probeer het eens –  heerlijke spicy aardappels en gewoon weer eens even iets anders.

Recept: Za’atar aardappelpartjes uit de oven
Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

– 1 theelepel harissa
– 1 teen knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 3 aardappelen, ieder in 6 partjes gesneden
– zout & peper
– 2 theelepels Za’atar

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Meng de harissa en de knoflook goed door de olijfolie.
– Doe de aardappelpartjes in een kom. Giet de olijfolie erbij en hussel alles goed door elkaar, zodat de aardappelpartjes met een laagje olie bedekt zijn.
– Kieper de aardappelpartjes op een bakplaat en besprenkel ze royaal met zout en peper.
– Verdeel de Za’ater erover en schuif de bakplaat in het midden van de oven.
– Bak de aardappelpartjes 30 minuten (draai ze halverwege even om). Enjoy!

Bron: Dinnersanddreams

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment