Onze Franse keuken

Snelle simpele pasta met broccoli, olijven, anjovis, verse basilicum en kerstomaatjes

pasta2Bmet2Bbroccoli2Ben2Banchovies.jpg

Pasta | november 8, 2015 | By

Een snelle, simpele en gezonde pasta. Klinkt goed! Zeker nu ons seizoen net voorbij is en de vermoeidheid eruit komt. Ik heb gewoon even geen zin om lang in de keuken te staan. Dan is deze eenvoudige pasta voor een doordeweekse avond dus ideaal. Laat je niet afschrikken door de anjovisfilets. Die fungeren alleen als een soort smaakmaker zonder een ‘vissige’ smaak te geven aan je gerecht. Je hakt ze in stukjes en smoort ze even samen met een beetje knoflook, stukjes olijf en verse basilicum. Wat zoet-zure kerstomaatjes toevoegen, alles door de gekookte pasta en broccoliroosjes roeren, en voilà…klaar ben je. De combinatie van smaken is heel simpel en daardoor helemaal goed. Een beetje Parmezaanse kaas erover schaven en aanvallen maar.

Recept: Snelle simpele pasta met broccoli, olijven, anjovis, verse basilicum en kerstomaatjes
Voor 2 personen

Ingrediënten:

– 50 gram orecchiette pasta
– 100 gram broccoliroosjes
– 3 anjovisfilets
– 8 zwarte ontpitte olijven
– 1/2 teen knoflook
– 3 eetlepels olijfolie
– 10 gram verse basilicum (3 takjes ongeveer)
– 6 kerstomaatjes, gehalveerd
– desgewenst: wat vlokjes kaas, vers geraspt van een blokje Parmezaan

Bereiding:
– Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (bij mij is dat 13 minuten)
– Zet tegelijkertijd een pan kokend water op het vuur en kook de broccoliroosjes beetgaar.(dat duurt zo’n minuut of 10)
– Hak, terwijl je pasta en broccoli op het vuur staan, de anjovisfilets, olijven, en knoflook in kleine stukjes.
– Verwarm de olijfolie in een koekenpan en smoor daarin de fijngehakte, anjovis, olijven en knoflook op middenhoog vuur. Zo’n minuut of 3.
– Voeg dan de kerstomaatjes toe en laat die even meegaren. Draai het vuur laag.
– Hak de blaadjes basilicum fijn en roer die erdoor.
– Giet de pasta en broccoli af en doe alles in een grote kom.
– Voeg het olijven,anjovis, tomaten mengsel toe en hussel alles goed door elkaar.
– Verdeel de pasta over de borden en schaaf er wat Parmezaanse kaas over. Bon appetit!

 

Comments

  1. Leave a Reply

    Lisette
    november 10, 2015

    Hi Mylou, ik hoop dat hij in de smaak valt. Groetjes uit Frankrijk

Leave a Comment