Gevulde auberginerolletjes
Ik geloof dat ik het recept voor deze gevulde auberginerolletjes voor het eerst op Pinterest zag. Ik weet het eigenlijk niet meer precies. Ik haal mijn inspiratie echt van zoveel kanalen tegenwoordig, dat het soms lastig is om de oorsprong te achterhalen. Ook maak ik zo goed als altijd eigen versies en krabbel het dan, tussen het koken en proeven door, in mijn kookschrift (of een toevallig in de buurt liggend blaadje, kladblok of op de achterkant van een willekeurige envelop) – maar toch – waar mogelijk geef ik altijd aan van welke bron het gerecht afkomstig is.
Gelukkig heb ik het bij dit recept genoteerd. Ze komen van Dinners and Dreams. Dit mooie blog met prachtige foto’s staat vol heerlijke veelal Marokkaanse vegetarische recepten. Ik vind dit een leuk borrelhapje. Niet veel werk en lekker met een glas witte wijn erbij. Zo maak je ze:
Recept: Gevulde auberginerolletjes
Borrelhap voor 4 personen
Ingrediënten:
– 1 aubergine
– olijfolie
– zout & peper
– 100 gram zachte geitenkaas
– 1 teentje knoflook
– 1/2 geroosterde rode paprika
– 20 gram gepelde walnoten
– 1 volle eetlepel fijngehakte verse basilicum
Bereiding:
– Snijdt de aubergine in de lengte in dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een mandoline, want dan krijg ik plakken van gelijke dikte, maar het kan ook met de hand hoor. No worries.
– Wrijf de plakken royaal in met olijfolie, zout en peper.
– Verwarm een grillplaat/pan en grill de plakken 3 minuten per kant.
– Laat de aubergineplakken afkoelen op keukenpapier.
– Doe de geitenkaas in een kom. Pers de knoflook uit boven de kom en roer die goed door de geitenkaas.
– Snijdt de geroosterde paprika in kleine stukjes en hak de walnoten in kleine stukjes.
– Roer de paprika, walnoot en verse basilicum door de geitenkaas en breng het geheel op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper.
– Smeer het geitenkaasmengsel op de aubergineplakken (ongeveer 1 eetlepel per plak) en rol ze op.
– Leg de rolletjes op een schaaltje en serveer. Bon appetit!
Bron: Dit recept vond ik op ‘Dinnersanddreams’
Claudia
november 15, 2015 at 4:34 pmLaat me raden welke zachte geitenkaas je hiervoor gebruikt 😉 Lijkt me heerlijk! En dat terwijl ik helemaal niet van geitenkaas hou, maar die Rocamadour is nou eenmaal een klasse apart. Echt een geitenkaas voor beginners. Binnenkort eens kijken of onze kaaswinkel hem verkoopt.
Dikke kus,
Clau