Duivels lekkere tomatenchutney
Dit tomatenmengseltje is echt fantastisch. Schep een lepeltje op een broodje oude kaas, pittige salami, tonijn, of hamburger. Tja ach, eigenlijk is het bijna overal wel lekker bij. Ik snoep soms ook gewoon een lepeltje zo los uit de pot. Mjamm.
Ik maakte deze chutney – hoewel chutney – het is eigenlijk eerder een salsa – voor het eerst als garnering bij heerlijke kip tikka burgers. Die zijn trouwens ook helemaal fantastisch. De burgers vond ik in een Frans kooktijdschrift en daarbij stond als serveersuggestie een tomatenchutney. De helft van de ingrediënten voor die chutney had ik natuurlijk niet in huis en daarom improviseerde ik een beetje en tada….dit is het resultaat. Ik ben fan en best trots op mijn versie: Simpel, puur, beetje pittig, lekker zoet-zuur. Ook fijn: hij is echt zo gemaakt. Pas op, want hij is echt vreselijk verslavend. Echt duivels lekker…Je bent gewaarschuwd!
.
Recept: Duivels lekkere tomatenchutney
Voor 1 jampot (is overigens echt zo leeg)
Ingrediënten:
– 2 tomaten
– 1 ui
– 1 theelepel sambal (badjak)
– 1 theelepel sumak
– 2 eetlepels ketchup
– sap van 1/2 limoen (ongeveer 2 eetlepels)
– versgemalen peper en zeezout
Bereiding:
– Snijdt de tomaten en de ui in kleine blokjes en doe ze in een kom.
– Roer de sambal, sumak, ketchup en limoensap erdoor en breng royaal op smaak met versgemalen peper en zeezout.
– Giet het tomatenprutje in een schone jampot, draai de deksel erop en zet het minimaal 2 uur in de koelkast. Gebruik het als garnering voor een broodje naar wens…. Bon appetit!
PSSTTT…. benieuwd naar de kip tikka burgers, waar ik deze tomatenchutney het eerst bij maakte? Dat recept staat morgen op mijn blog.
Bonjade
november 10, 2015 at 6:54 pmJummie…..dat ziet er echt heerlijk uit. Ga ik eens proberen…..
Fijne avond
Liefs
Janet
augustus 26, 2017 at 12:49 pmHaal je hier ook de zaadjes uit de tomaten?
In potje zie je ze nl wel zitten maar op ‘t bordje ziet toch even anders uit
Lisette
augustus 31, 2017 at 11:28 amDe zaadjes haal ik nooit uit de tomaten. Op het bordje zitten ze er ook gewoon aan – zie je inderdaad minder duidelijk. Dus – gewoon met zaadjes en al. Groetjes, Lisette
Janet
augustus 31, 2017 at 7:41 pmHoi Lisette
Dank voor je reactie ,…we hebben ze er ook in laten zitten,was wel n beetje lastig om de Sumak te vinden,toko,Albert Heijn had ze niet maarrrrr de Marokkaanse winkel daar hadden ze het
En ik kan je zeggen,….,wij hebben ze rode cherry tomaatjes gemaakt uit eigen tuin (daar hebben we er nl erg veel van)het is inderdaad n duivels lekkere chutney
Gr janet
Lisette
september 4, 2017 at 7:09 pmOh wat fijn dat jullie hem ook zo lekker vinden. Ik kan hier ook nergens sumak vinden. Mijn blogfee heeft een voorraadje meegebracht toen ze hier vakantie kwam vieren op La Panacée. Ik haal zelf altijd ook wat zakjes bij de toko als ik in NL ben. Groetjes uit Frankrijk
Claudia
november 10, 2015 at 10:41 pmVolgens mij ook lekker om een ietwat laffe ratatouille een schop onder de kont te geven… By the way – de vaart zit er weer lekker in, Lies. Toppertje!
Dikke kus,
Clau
Lisette
november 13, 2015 at 12:23 pmZeker doen! Ben heel benieuwd waar jij hem dan graag opsmeert – laat je het me weten? Liefs uit Frankrijk
Lisette
november 13, 2015 at 12:25 pmJa, dat is ook een goeie! Ben weer volop bezig – alleen de nieuwe WP opmaak laat nog even op zich wachten 🙂 Nu eerst aan de slag met materiaal en programma dat ik ken …
Larissa
augustus 30, 2016 at 8:57 amDeze chutney voor mijn verjaardag (20/8) gemaakt en op de tapas-tafel bij de kaasjes gezet. Er werd flink van opgeschept en de bordjes kwamen leeg terug. Heerlijk recept!!
Lisette
augustus 31, 2016 at 2:12 pmHi Larissa, wat leuk! Nog gefeliciteerd met je verjaardag trouwens. Groetjes uit Frankrijk
Larissa
september 4, 2016 at 12:20 pmDank!!
Marly
juli 22, 2020 at 7:51 pmDit is écht verduveld lekker, iedereen vindt het zo lekker dat het nu naast de knoflooksaus een vaste plek in de koelkast heeft.