Onze Franse Keuken

Duivels lekkere tomatenchutney

pittige2Btomatenchutney2B252822529.jpg

Saus/Chutney/Pesto | november 10, 2015 | By

Dit tomatenmengseltje is echt fantastisch. Schep een lepeltje op een broodje oude kaas, pittige salami, tonijn, of hamburger. Tja ach, eigenlijk is het bijna overal wel lekker bij. Ik snoep soms ook gewoon een lepeltje zo los uit de pot. Mjamm.

Ik maakte deze chutney – hoewel chutney – het is eigenlijk eerder een salsa – voor het eerst als garnering bij heerlijke kip tikka burgers. Die zijn trouwens ook helemaal fantastisch. De burgers vond ik in een Frans kooktijdschrift en daarbij stond als serveersuggestie een tomatenchutney. De helft van de ingrediënten voor die chutney had ik natuurlijk niet in huis en daarom improviseerde ik een beetje en tada….dit is het resultaat. Ik ben fan en best trots op mijn versie: Simpel, puur, beetje pittig, lekker zoet-zuur. Ook fijn: hij is echt zo gemaakt. Pas op, want hij is echt vreselijk verslavend. Echt duivels lekker…Je bent gewaarschuwd!
.
Recept: Duivels lekkere tomatenchutney
Voor 1 jampot (is overigens echt zo leeg)

Ingrediënten:
– 2 tomaten
– 1 ui
– 1 theelepel sambal (badjak)
– 1 theelepel sumak
– 2 eetlepels ketchup
– sap van 1/2 limoen (ongeveer 2 eetlepels)
– versgemalen peper en zeezout

Bereiding:
– Snijdt de tomaten en de ui in kleine blokjes en doe ze in een kom.
– Roer de sambal, sumak, ketchup en limoensap erdoor en breng royaal op smaak met versgemalen peper en zeezout.
– Giet het tomatenprutje in een schone jampot, draai de deksel erop en zet het minimaal 2 uur in de koelkast. Gebruik het als garnering voor een broodje naar wens…. Bon appetit!

PSSTTT…. benieuwd naar de kip tikka burgers, waar ik deze tomatenchutney het eerst bij maakte? Dat recept staat morgen op mijn blog.

12 Comments

  1. Bonjade

    november 10, 2015 at 6:54 pm

    Jummie…..dat ziet er echt heerlijk uit. Ga ik eens proberen…..

    Fijne avond

    Liefs

    Reply
    • Janet

      augustus 26, 2017 at 12:49 pm

      Haal je hier ook de zaadjes uit de tomaten?
      In potje zie je ze nl wel zitten maar op ‘t bordje ziet toch even anders uit

      Reply
      • Lisette

        augustus 31, 2017 at 11:28 am

        De zaadjes haal ik nooit uit de tomaten. Op het bordje zitten ze er ook gewoon aan – zie je inderdaad minder duidelijk. Dus – gewoon met zaadjes en al. Groetjes, Lisette

        Reply
        • Janet

          augustus 31, 2017 at 7:41 pm

          Hoi Lisette
          Dank voor je reactie ,…we hebben ze er ook in laten zitten,was wel n beetje lastig om de Sumak te vinden,toko,Albert Heijn had ze niet maarrrrr de Marokkaanse winkel daar hadden ze het
          En ik kan je zeggen,….,wij hebben ze rode cherry tomaatjes gemaakt uit eigen tuin (daar hebben we er nl erg veel van)het is inderdaad n duivels lekkere chutney
          Gr janet

          Reply
          • Lisette

            september 4, 2017 at 7:09 pm

            Oh wat fijn dat jullie hem ook zo lekker vinden. Ik kan hier ook nergens sumak vinden. Mijn blogfee heeft een voorraadje meegebracht toen ze hier vakantie kwam vieren op La Panacée. Ik haal zelf altijd ook wat zakjes bij de toko als ik in NL ben. Groetjes uit Frankrijk

  2. Claudia

    november 10, 2015 at 10:41 pm

    Volgens mij ook lekker om een ietwat laffe ratatouille een schop onder de kont te geven… By the way – de vaart zit er weer lekker in, Lies. Toppertje!
    Dikke kus,
    Clau

    Reply
  3. Lisette

    november 13, 2015 at 12:23 pm

    Zeker doen! Ben heel benieuwd waar jij hem dan graag opsmeert – laat je het me weten? Liefs uit Frankrijk

    Reply
  4. Lisette

    november 13, 2015 at 12:25 pm

    Ja, dat is ook een goeie! Ben weer volop bezig – alleen de nieuwe WP opmaak laat nog even op zich wachten 🙂 Nu eerst aan de slag met materiaal en programma dat ik ken …

    Reply
  5. Larissa

    augustus 30, 2016 at 8:57 am

    Deze chutney voor mijn verjaardag (20/8) gemaakt en op de tapas-tafel bij de kaasjes gezet. Er werd flink van opgeschept en de bordjes kwamen leeg terug. Heerlijk recept!!

    Reply
    • Lisette

      augustus 31, 2016 at 2:12 pm

      Hi Larissa, wat leuk! Nog gefeliciteerd met je verjaardag trouwens. Groetjes uit Frankrijk

      Reply
      • Larissa

        september 4, 2016 at 12:20 pm

        Dank!!

        Reply
  6. Marly

    juli 22, 2020 at 7:51 pm

    Dit is écht verduveld lekker, iedereen vindt het zo lekker dat het nu naast de knoflooksaus een vaste plek in de koelkast heeft.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress