Onze Franse Keuken

Kip Kiev van Jamie – Kick off seizoen 3 SKOA

kip2Bkiev.jpg

Kip, Vlees | oktober 16, 2015 | By

Ja, de kop is eraf! Ons 3e seizoen ‘Samen koken op afstand’ is officieel gestart. Inge en ik hebben afgelopen zomer samen de ‘test -to do’ lijst opgesteld en duiken de komende wintermaanden weer de keuken in (ik hier in Frankrijk en Inge in Nederland) om de gekozen gerechten uit te proberen. We beginnen met het ‘kip kiev’ recept van Jamie Oliver uit het boek ‘Comfort food’. Wij zijn allebei gek op Jamie en op kip dus dit gerecht zou een ‘winner’ moeten zijn. Is dit ook het geval? Lees hieronder onze reviews:

INGE:

Na een meivakantie op La Panacée had ik het enorme geluk om in augustus nogmaals een vakantieweek op dit fijne adres door te brengen. Weertechnisch niet de beste week, sterker nog het regende 1 keer zo enorm hard dat ik m’n favoplek op de veranda zelfs moest opgeven. Wat wel heel fijn was, naast heel veel andere dingen, was om met Lisette alvast plannen te maken voor een nieuwe editie van skoa. We hebben wat Ottolenghirecepten (ik ben een uitzondering I know, ik vind z’n kookboeken niks) en kwamen ook uit op de kip kiev uit Jamie Olivers boek Comfort Food. Oh en we maken natuurlijk ook nog een keer taart. 
 
Goede kipfilet vind ik een challenge, de supermarkt kip, ook de biologische versie wordt toch rap wat droogjes. Ik had dus hoop om de poelier te treffen op de zaterdagmarkt. Helaas. En het recept moest toch gemaakt, iets met geen inspiratié om ter plekke iets nieuws te bedenken en we wilden eind september starten met skoa, dus kip van de super. De filet vul je met een kruidenbotertje en spek (nee dit is geen low calorie maal), paneren en even aanbakken voor een fraaie kleur en hup in de oven. Alleen in de oven kan ook, minder kleur, qua smaak maakt het niet uit volgens Jamie en wel zo easy. Team Holland ging dus voor easy. Beetje salade erbij, aardappeltjes met rozemarijn uit de oven en dan aan tafel. Ik had me best verheugd op de kip (nou verheug ik me best vaak als het op eten aankomt) toch was het een beetje mwoah-resultaat. Zeker niet vies, kip was wel droogjes. Ik heb alleen gewoon wel eens lekkerdere dingen gemaakt, bijvoorbeeld de varkenshaas met peer die ook op het blog staat (aanrader echt!). Wordt het trouwens prima weer voor, binnenkort dus weer eens maken.  
 
IK (Lisette):
Ok, ik moet eerlijk zijn. Ik heb eerst Inge haar review gelezen, voordat ik het recept ging testen. Na het zeer drukke seizoen hier op La Panacée heb ik wat blogopstart problemen. Ontzettend jammer, maar ik kan me er maar niet toe zetten om achter de pc te kruipen. Ik ben nog veel te onrustig en met allemaal andere klusjes bezig (uitstelgedrag pur sang). Ook de keuken induiken om lekker recepten te gaan testen wilde niet lukken in september. Tja, en toen Inge haar bevindingen mailde, moest ik natuurlijk wel. Het was niet helemaal de afspraak om eerst haar review te lezen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb, want ‘droge kip’ – horror.

Dus besloot ik het testrecept op een iets andere manier te bereiden. Ik gebruikte kippendijen met bot. Het vel trok ik eraf en vervolgens kon ik heel makkelijk een ‘zakje’ creëren voor de vulling. Je snijdt namelijk gewoon de dij in tot op het bot en dan druk je daar de kruidenboter en stukjes gebakken spek in. Ik heb de gepaneerde dijen wel eerst een paar minuten gebakken in zonnebloemolie alvorens ze nog zo’n 20 min in een hete oven te schuiven. Het resultaat? – TOP. Echt héérlijk mals. Het is inderdaad, zoals Ing ook al schrijft, nogal een calorierijk gerecht, maar ach…moet kunnen. Voor een beetje balans heb ik er alleen een salade bij geserveerd. Eentje met geconfijte kweeper (heel apart – dit recept zet ik binnenkort ook op mijn blog) wel te verstaan. Al met al een prima start van SKOA 2015. Op naar het volgende recept. Eéntje van Ottolenghi. Eens kijken of ik Inge ook fan kan maken van deze -in mijn ogen-culinaire koning.

 
Wil je dit ‘kip kiev’ recept ook een keertje testen ?  Klik  HIER
 (advies – neem een kippendij met bot ipv kipfilet)

 

1 Comment

  1. Caroline Brouwer

    oktober 16, 2015 at 11:53 am

    Leuk dat jullie zo op afstand hetzelfde recept maken. Ik gebruik ook altijd kippendijen, kipfilet wordt meestal veel te droog, en aan kippendijen zit ook veel meer smaak. Ben benieuwd naar je recept met gekonfijte kweepeer.
    groeten, Caroline

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress