Tomatentaartjes
Het is vrijdag en dus ‘kidscuisine’. Ja, ook na de zomerstop ga ik, samen met Marie, enthousiast verder met dit wekelijkse item. Vandaag een recept voor leuke en lekkere ‘tomatentaartjes’. Eigenlijk is dit een soort ‘kidsversie’ van de fantastische Ottolenghi tomaten-amandeltaart, die wij regelmatig op tafel zetten tijdens onze table d’hôte avonden.
De amandel-kaasspread maak ik, maar Marie mag de rest doen. Zij smeert de spread op de bladerdeegvierkantjes. Een leuk klusje. Dan legt ze heel netjes op elk ‘taartje’ een plak tomaat, strooit er een beetje tijm over (en over de rest van het werkblad, maar ach…:-). Nog een beetje olijfolie erover – daarbij help ik ook een beetje, want anders veranderd ‘een beetje’ in ‘een enorme plens’. Klein kwartiertje in de oven en smullen maar…..
Lekker als borrelhapje, maar ook heel geschikt voor een picknick of kinderfeestje.
Recept: Tomatentaartjes
Voor 10 – 12 stuks
Ingrediënten:
– 1 pak bladerdeeg (10/15 plakjes)
– 3 tomaten, in dikke plakken gesneden
– 2 eetlepels verse tijm
– beetje olijfolie
Voor de amandel-kaasspread:
– 70 gram boter, op kamertemperatuur
– 1 ei, losgeklopt
– 1 witte boterham, geroosterd
– 40 gram gemalen amandelen
– 50 gram Ricotta
– 1 teen knoflook
– 10 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
– 1 eetlepel gedroogde tijm
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Zet een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop.
– Meng de bestanddelen voor de amandel-kaasspread goed door elkaar in een keukenmachine tot je een mooie gladde spread hebt.
– Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat met een beetje ruimte ertussen.
– Bedek elk plakje met een laagje amandel-kaasspread (hou de rand een beetje vrij)
– Leg vervolgens op ieder plakje bladerdeeg bovenop de spread een plak tomaat.
– Bestrooi de tomaat met een beetje tijm en besprenkel met een beetje olijfolie.
– Schuif de bakplaat in de oven en bak de taartjes in 13-15 minuten. Bon appetit!
Fête des Gamins
september 5, 2015 at 1:00 pmFijn om bij te lezen bij jou!