Heerlijke maaltijdsalade met rucola, avocado, gekruide kip, abrikoos en hazelnoot

Recept: Salade met rucola, avocado, gekruide kipfilet, abrikoos en hazelnoot
Voor 2 personen
Ingrediënten:
– 60 gram rucola
– 200 gram kipfilet
– 2 theelepels za’atar kruiden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 avocado
– 3 plakjes ontbijtspek
– 5 gedroogde abrikozen
– 1/4 rode ui
– 20 gram hazelnoten
Dressing:
– sap van 1 citroen
– 1 eetlepel honing
– 3 eetlepels olijfolie
– zout & peper
Bereiding:
– Snijd de kipfilet in dunne repen en leg ze in een kom. Voeg 2 theelepels za’atar toe en hussel alles goed door elkaar, zodat de kipreepjes met een laagje kruiden zijn bedekt.
– Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfiletrepen in zo’n minuut of 5 (afhankelijk van de dikte van je repen) gaar.
– Bak in een andere koekenpan je plakjes ontbijtspek knapperig. Laat ze even uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
– Schil de avocado, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in blokjes.
– Snijd de abrikozen in kleine reepjes en de rode ui in dunne ringen
– Maak de dressing: hussel citroensap, honing en olie goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Proef goed en voeg desgewenst nog wat extra honing toe.
– Nu kunnen we de salade gaan opmaken;
– Zet een grote platte schaal klaar en kieper daar de rucola op
– Brokkel de gebakken repen ontbijtspek in stukjes over de rucola.
– Verdeel vervolgens de stukjes avocado, abrikoos en de uienringen over de salade.
– Dan de hazelnoten toevoegen en de dressing over het geheel sprenkelen.
– Bedek de salade met de kipfiletreepjes en serveer. Bon appetit!
Louisette
september 13, 2015 at 8:55 amHumm mooie recept met advocato, Fyne dag, groetjes uit Belgie
Nell Nijssen
september 29, 2015 at 11:00 amHeerlijk, rucola met avocado! Ik doe er geen kipfilet bij, maar van die knapperige plakjes spek, daar zeg ik geen nee tegen.
ellouisa
januari 26, 2016 at 1:05 pmBonjour! Ik heb deze salade gemaakt voor de foodblogswap (wel wat aangepast), was heerlijk, bedankt voor t recept! http://ellouisacooking.blogspot.nl/2016/01/salade-met-gegrilde-kip-avocado-en.html?m=1
Lisette
januari 28, 2016 at 10:20 amWat leuk! Ik heb deze salade al een tijd niet gegeten – fijn dat hij zo in de smaak valt. Moet hem ook maar weer eens maken. Bedankt voor je leuke blogpost.