Onze Franse keuken

Heerlijke maaltijdsalade met rucola, avocado, gekruide kip, abrikoos en hazelnoot

maaltijdsalade2Bkip.jpg

Salades | september 9, 2015 | By

We zijn lekker aan het nazomeren hier op La Panacée. Het zonnetje schijnt, strakblauwe lucht en zo’n 26 graden. Perfect weer voor deze heerlijke maaltijdsalade. Simpel, lekker en hij ziet er ook nog eens prachtig uit. Ook de dressing is in een vloek en een zucht gemaakt. Een kwestie van wat olijfolie, citroensap en honing door elkaar husselen. Niets meer aan doen. Glaasje witte wijn erbij en genieten maar!

Recept: Salade met rucola, avocado, gekruide kipfilet, abrikoos en hazelnoot
Voor 2 personen

Ingrediënten:

– 60 gram rucola
– 200 gram kipfilet
– 2 theelepels za’atar kruiden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 avocado
– 3 plakjes ontbijtspek
– 5 gedroogde abrikozen
– 1/4 rode ui
– 20 gram hazelnoten

Dressing:
– sap van 1 citroen
– 1 eetlepel honing
– 3 eetlepels olijfolie
– zout & peper

Bereiding:
– Snijd de kipfilet in dunne repen en leg ze in een kom. Voeg 2 theelepels za’atar toe en hussel alles goed door elkaar, zodat de kipreepjes met een laagje kruiden zijn bedekt.
– Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfiletrepen in zo’n minuut of 5 (afhankelijk van de dikte van je repen) gaar.
– Bak in een andere koekenpan je plakjes ontbijtspek knapperig. Laat ze even uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
– Schil de avocado, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in blokjes.
– Snijd de abrikozen in kleine reepjes en de rode ui in dunne ringen
– Maak de dressing: hussel citroensap, honing en olie goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Proef goed en voeg desgewenst nog wat extra honing toe.
– Nu kunnen we de salade gaan opmaken;
– Zet een grote platte schaal klaar en kieper daar de rucola op
– Brokkel de gebakken repen ontbijtspek in stukjes over de rucola.
– Verdeel vervolgens de stukjes avocado, abrikoos en de uienringen over de salade.
– Dan de hazelnoten toevoegen en de dressing over het geheel sprenkelen.
– Bedek de salade met de kipfiletreepjes en serveer. Bon appetit!

Comments

  1. Leave a Reply

    Nell Nijssen
    september 29, 2015

    Heerlijk, rucola met avocado! Ik doe er geen kipfilet bij, maar van die knapperige plakjes spek, daar zeg ik geen nee tegen.

    • Leave a Reply

      Lisette
      januari 28, 2016

      Wat leuk! Ik heb deze salade al een tijd niet gegeten – fijn dat hij zo in de smaak valt. Moet hem ook maar weer eens maken. Bedankt voor je leuke blogpost.

Leave a Comment