Onze Franse Keuken

Gevulde rundvleesrolletjes – een variant

gevuld2Brundvlees.jpg

Rundvlees, Vlees | september 6, 2015 | By

Afgelopen juni hebben Inge en ik voor ons Samen Koken op Afstand project  ‘gevulde vleesrolletjes’ getest. Dat recept kwam uit de Zilveren lepel. Wij (en niet te vergeten de testpanelleden) waren toen aangenaam verrast. Onlangs bladerde ik weer eens door mijn (vele) receptenknipselmappen en mijn oog viel op een recept voor – je raadt het al ‘rundvleesrolletjes’. In deze versie – afkomstig uit een oude Delicious – vul je de rolletjes met een mengsel van groene olijf, ei, anjovis en peterselie. Ook een testpoging waard.

En? Leuk en minstens net zo lekker als de hierboven genoemde ‘Samen Koken op Afstand’ rol. Ik word nog eens fan van dit soort gevulde rolletjes. Volgens mij ook super lekker – een gevulde kiprol of wat dacht je van een groenterol….binnenkort maar eens wat versies verzinnen en testen…wordt vervolgd….

Recept: Gevulde rundvleesrolletjes
Voor 4 personen

Ingrediënten:
– 4 dunne rundvleeslapjes
– zout en peper
– 100 ml stevige runderbouillon
– 100 ml witte wijn
– 20 gram boter

Voor de vulling:
– 25 gram groene olijven
– 1 gekookt ei (alleen het wit)
– 1 anjovisfilet
– 2 geroosterde bruine boterhammen
– 3 eetlepels fijngehakte platte peterselie
– rasp van 1/2 citroen

Bereiding:
– Doe de ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine en maal het tot een grof kruimelig mengsel.
– Leg de rundvleeslapjes op je werkblad en bestrooi ze met zout en peper.
– Bestrijk ieder lapje met een laagje vulling.
– Rol de lapjes op en zet ze vast met een cocktailprikker.
– Smelt boter in de pan en bak de rolletjes in een paar minuten aan alle kanten bruin. Ik geef toe – het is een beetje onhandig met die prikkers erin, maar het helpt om de prikkers een beetje te verschuiven als je de rolletjes keert.
– Giet dan de runderbouillon en witte wijn erbij en breng het geheel aan de kook.
– Zet het vuur zacht en laat 20 minuten pruttelen zonder deksel.
– Als het goed is, is na die tijd het kookvocht zo goed als verdampt en zijn de runderrolletjes goudbruin en een beetje kleverig. Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress