Onze Franse keuken

Snelle Zomerse pasta met gerookte zalm, rucola en citroen

Zalmpasta.jpg

Pasta, Vis | juli 8, 2015 | By

Tja, eigenlijk vat de titel dit gerecht perfect samen. Binnen een kwartier op tafel, lekker en simpel. Dit vind ik nou echt een ideale pasta voor een doordeweekse avond. Glaasje witte wijn erbij en genieten van de avondzon. Wat wil je nog meer? Zo maak je hem:

Recept: Pasta met zalm, rucola en citroen
Voor 2 personen

Ingrediënten:

– 200 gram linguine of spaghetti
– 1 citroen
– 1 teentje knoflook
– 3 eetlepels olijfolie
– hand rucola (zo’n 50 gram)
– 50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas
– versgemalen zwarte peper
– 100 gram gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden

Bereiding:

– Breng een grote pan water aan de kook. Kook de linguine/spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (al dente).
– Rasp in de tussentijd de citroen boven een kommetje en pers hem daarna uit.
– Pers ook de knoflook uit boven de kom en meng het met het citroensap, rasp en de olijfolie.
– Giet de pasta af, doe hem terug in de pan giet het citroenmengsel erbij.
– Voeg daarna de Parmezaanse kaas en rucola toe en hussel alles goed door elkaar.
– Verdeel de pasta over de borden en bedek ze met reepjes zalm.
– Geef tot slot nog een paar flinke draaien aan de pepermolen boven de borden en serveer. Bon appetit!

Bron: Dit recept (her)ontdekte ik in één van mijn knipselmappen. Hij komt uit een oude ‘boodschappen’ van 2002.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment