Snelle ham-kaas rolletjes
Een variant van de zelf maak ‘ham kaas’ croissants. Vroeger hadden wij thuis van die Danerolles blikjes in de koelkast en dan maakten we croissants op zondagochtend. Totaal andere smaak dan de echte Franse croissants, maar ok – dat wist ik als kind natuurlijk nog niet en ik vond het een prachtig klusje. Dit is de ‘borrelvariant’. Snel klaar en ook kleine kinderen kunnen ze, met een klein beetje hulp, ‘zelf’ maken.
De clou zit hem in het type kaas. Wij gebruiken plakjes cheddar, die hier als ‘hamburger’ kaas verkocht wordt in kleine pakjes. Ziet er nogal plastic uit, maar eenmaal gesmolten – precies goed. Eigenlijk is dit een soort hartige versie van de kaneelrolletjes.
Recept: Snelle ham-cheddar rolletjes
Ingrediënten:
– 1 rol/pak bladerdeeg
– 6 plakjes cheddarkaas
– 3 grote plakken ham
– 1 eidooier, losgeklopt
Bereiding:
– Verwarm je oven voor op 180 graden.
– Zet een bakplaat klaar en beleg die met bakpapier.
– Rol je bladerdeeg uit, of leg de plakjes naast elkaar.
– Beleg het bladerdeeg met een laagje cheddar en daarop een laagje ham. Hou de randjes vrij.
– Rol de plak op.
– Snijd de rol in plakken van 2 cm en leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat.
– Leg een vel bakpapier over de rolletjes heen en rol er één keer voorzichtig met je deegroller overheen, om ze een beetje platter te maken.
– Bestrijk de plakjes bovenop en rondom met het losgeklopte eigeel.
– Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
– Bak de rolletjes in 15 minuten gaar. Enjoy!
Claudia
juli 25, 2015 at 4:46 pmEn dat je dit recept dan ziet zo rond half zes. Te vroeg om te eten, terwijl de geest wel toe is aan een wijntje met een hapje. Cheddar kaas zei je? Gelukkig is de Appie tot tien uur open 😉
Dikke kus,
Clau
kim
maart 12, 2016 at 2:31 pmnog lekkerder met een beetje oregano over de ham/ kaas. Daarna oprollen.
Was bij mijn zoon (9) in de klas een hit met tracteren. Heb de rolletjes na het bakken in een gekleurd cupcake papiertje gelegd en er een feestelijke prikker in gestoken.
gr Kim