Onze Franse Keuken

Snelle ham-kaas rolletjes

hamkaasrolletjes.jpg

Borrelhap, Kidscuisine | juli 24, 2015 | By

Een variant van de zelf maak ‘ham kaas’ croissants. Vroeger hadden wij thuis van die Danerolles blikjes in de koelkast en dan maakten we croissants op zondagochtend. Totaal andere smaak dan de echte Franse croissants, maar ok – dat wist ik als kind natuurlijk nog niet en ik vond het een prachtig klusje. Dit is de ‘borrelvariant’. Snel klaar en ook kleine kinderen kunnen ze, met een klein beetje hulp, ‘zelf’ maken.

De clou zit hem in het type kaas. Wij gebruiken plakjes cheddar, die hier als ‘hamburger’ kaas verkocht wordt in kleine pakjes. Ziet er nogal plastic uit, maar eenmaal gesmolten – precies goed. Eigenlijk is dit een soort hartige versie van de kaneelrolletjes.

Recept: Snelle ham-cheddar rolletjes

Ingrediënten:

– 1 rol/pak bladerdeeg
– 6 plakjes cheddarkaas
– 3 grote plakken ham
– 1 eidooier, losgeklopt

Bereiding:

– Verwarm je oven voor op 180 graden.
– Zet een bakplaat klaar en beleg die met bakpapier.
– Rol je bladerdeeg uit, of leg de plakjes naast elkaar.
– Beleg het bladerdeeg met een laagje cheddar en daarop een laagje ham. Hou de randjes vrij.

– Rol de plak op.

– Snijd de rol in plakken van 2 cm en leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat.

– Leg een vel bakpapier over de rolletjes heen en rol er één keer voorzichtig met je deegroller overheen, om ze een beetje platter te maken.

– Bestrijk de plakjes bovenop en rondom met het losgeklopte eigeel.

– Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
– Bak de rolletjes in 15 minuten gaar. Enjoy!

2 Comments

  1. Claudia

    juli 25, 2015 at 4:46 pm

    En dat je dit recept dan ziet zo rond half zes. Te vroeg om te eten, terwijl de geest wel toe is aan een wijntje met een hapje. Cheddar kaas zei je? Gelukkig is de Appie tot tien uur open 😉
    Dikke kus,
    Clau

    Reply
  2. kim

    maart 12, 2016 at 2:31 pm

    nog lekkerder met een beetje oregano over de ham/ kaas. Daarna oprollen.
    Was bij mijn zoon (9) in de klas een hit met tracteren. Heb de rolletjes na het bakken in een gekleurd cupcake papiertje gelegd en er een feestelijke prikker in gestoken.
    gr Kim

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress