Onze Franse Keuken

Blueberry muffins

Herschaalde2Bkopie2Bvan2BIMG_24882B-blueberrymuffins.jpg

Kidscuisine, Koekjes | juli 3, 2015 | By

Na een periode van koekjes bakken durfde ik het wel aan om met Marie de volgende stap te zetten: muffins maken. Bij muffins denk ik altijd gelijk aan blueberry-muffins. Waarom? Geen idee. Ik heb ze nog nooit eerder gegeten, laat staan zelf gemaakt. Komt denk ik door al die Amerikaanse tv-series, waar ze regelmatig de revue passeren (ik snap dat je je nu afvraagt welke series dit in godsnaam zijn, maar picture de standaard ‘high-school’ achtige scènes, of waargebeurde woensdagavond film en je zit in de goede hoek). Ik zeg dan ook niet ‘blauwe bessen muffins’. Dat klinkt niet. Nee, dit zijn echte authentieke Amerikaanse Blueberry muffins.

Muffins zijn zo gemaakt, eigenlijk helemaal niet meer werk dan koekjes bakken. Het beslag hoeft in tegenstelling tot koekjesdeeg, niet in de koelkast te rusten en dat is qua geduld van kinderen wel handig. In één keer doorpakken zeg maar.

Marie vindt het leuk om de bakjes te vullen met het beslag. We komen er al doende gelijk achter dat we daar nog wel een kunnen slag maken, want man man man – wat een kliederboel! De ijsschep waar we het beslag mee in de bakjes doen, van mijn lievelingsmerk Rösle, blijkt wat te zwaar voor mijn kleine dame. Ik ga dus op zoek naar een lichtgewicht versie en als ik dan toch in de kookwinkel sta, neem ik gelijk zo’n fijne muffinbakplaat mee. Zo één met van die gaten. Al doende leert men…

Ik vind deze muffins erg lekker, maar Marie pulkt de blauwe bessen eruit. Hmmm…

Recept: Blueberry muffins
Voor 12/18 stuks

Ingrediënten:

– 100 gram zachte (kamertemperatuur) boter
– 150 gram suiker
– 1 ei
– 300 gram bloem
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 80 gram blauwe bessen
– 180 ml melk

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Zet een (muffin)bakplaat klaar met daarop/in losse cupcakebakjes.
– Meng de boter met de suiker tot een gladde pasta in je keukenmachine.
– Voeg het ei toe en meng nog even goed.
– Voeg bloem en bakpoeder toe en meng het geheel tot een grof beslag.
– Giet dan de melk erbij en meng tot je een dik glad beslag hebt.
– Zet de keukenmachine uit en meng de helft van de blauwe bessen met een spatel door het beslag.
– Schep het beslag in cupcakebakjes (driekwart vol).
– Duw met je vinger de overgebleven bessen in het deeg.
– Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de muffins in 20 minuten gaar.

1 Comment

  1. Nell Nijssen

    juli 3, 2015 at 9:10 pm

    Het mag bekend zijn: ik ben geen bakster. Maar als ik dit lees en bekijk, moet me dit toch zeker lukken? Deze muffins ziet er watertandend lekker uit!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress