Onze Franse keuken

BBQ salade: Orzo pastasalade

Orzosalade.jpg

Pasta, Salades | juli 29, 2015 | By

Dit is ook weer zo’n fijn bijgerecht voor de BBQ. Een pasta salade, maar dan net even anders. Ik ben dol op de structuur van orzo. Ziet eruit als grote rijstkorrels, maar smaakt echt gewoon naar pasta. Leent zich echt prima voor een salade. Deze fijne variant vond ik een tijd terug op Pinterest. Ik heb hem een klein beetje aangepast en dit is mijn versie.

Recept:  Orzo pastasalade
Voor 4 personen (BBQ bijgerecht)

Ingrediënten:

– 200 gram orzo
– 10 kalamata olijven (Griekse olijven), ontpit
– 5 eetlepels olijfolie
– 50 gram champignons, in dunne plakjes
– 1/2 rode paprika, in kleine blokjes
– 1/2 gele paprika, in kleine blokjes
– 1/2 groene paprika, in kleine blokjes
– 1 lenteuitje, in dunne ringetjes
– sap van 1/2 citroen
– 2 eetlepels witte balsamicoazijn
– zout & peper

Bereiding:

– Breng een grote pan water aan de kook.
– Doe de orzo in de pan en kook hem volgens de bereidingswijze op de verpakking ‘beetgaar’.
– Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak daarin de champignons 5 minuten op middenhoog vuur.
– Voeg dan de paprikablokjes toe en bak dit nog 5 minuten mee.
– Meng in een kommetje de rest van de olijfolie (3 eetlepels), citroensap, lente ui, balsamicoazijn, peper en zout.
– Giet de pasta af en kieper het in een grote kom. Voeg de groente en de dressing toe en hussel alles goed door elkaar.
– Dek de kom af met huishoudfolie en zet minstens een uur in de koelkast.
– Hussel alles voor het serveren nog even goed door elkaar en voeg eventueel nog wat extra zout of peper toe. Serveer op kamertemperatuur. Bon appetit!

Bron: Dit recept komt van het blog www.veganinthefreezer.com

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment