BBQ bijgerecht: Pastasalade

Dit is nou echt zo’n typische ‘altijd goed’ pastasalade. Niet alleen heel geschikt voor een BBQ, maar ook ideaal voor een picknick. Zelf zou ik deze pastasalade nooit als een hoofdmaaltijd op zich eten. Dat vind ik altijd een beetje saai en na een paar happen heb ik dan wel genoeg. Als bijgerecht is hij daarentegen helemaal top – iedereen een schepje om een beetje te proeven. Lekker fris en heerlijk bij een stukje gegrild vlees. Zo maak je hem:
Recept: BBQ pastasalade
Voor 4 personen – BBQ bijgerecht
Ingrediënten:
– 200 gram pasta (ik gebruik fusilli )
– 4 plakjes ontbijtspek
– 100 gram kerstomaatjes
– 1/2 rode paprika
– 1 stengel bleekselderij
– 10 groene olijven, ontpit
Voor de dressing:
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel Griekse yoghurt
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel tomatenpuree
Bereiding:
– Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing ‘beetgaar’.
– Giet de pasta af en laat afkoelen.
– Bak de ontbijtspek knapperig in een koekenpan. Laat even uitlekken op keukenpapier en scheur/snijd in kleine stukjes.
– Snijd de kerstomaatjes in vieren en paprika in kleine blokjes.
– Snijd de stengel bleekselderij in kleine stukjes en de olijven in ringen.
– Roer alle bestanddelen voor de dressing door elkaar in een kommetje.
– Kieper de pasta in een diepe schaal.
– Voeg de stukjes ontbijtspek, kerstomaat, paprika, bleekselderij en olijf toe.
– Giet de dressing eroverheen.
– Hussel alles goed door elkaar.
– Dek de kom af met keukenfolie en zet in de koelkast tot gebruik.