Bananenmuffins
Met stip op nummer 1 qua kidsmuffins. Marie is fan! Leuk om samen te maken, want net als bij de bananenkoekjes met dadel, moet er geprakt worden. Dat hoef je Marie uiteraard maar één keer te zeggen.
In de kookwinkel heb ik een fijne muffintray gevonden – echt een aanrader om zo’n ding aan te schaffen, mocht je vaker muffins willen bakken – en dat werkt een stuk fijner.
OF,…koop van die leuke extra stevige bakjes (zie foto). Die zien er niet alleen gaaf uit; ze zijn ook nog eens ontzettend handig. Ideaal om cupcakes en muffins mee te maken als je geen speciale muffinbakplaat hebt( ahum…idd ook net gekocht, maar ach, kniesoor die daar op let…je moet mij ook niet alleen laten in een kookwinkel).
Recept: Bananenmuffins
Voor 8 – 12 stuks
Ingrediënten:
– 2 bananen (overrijp – dus goed bruin)
– 1 theelepel bicarbonaat
– 195 gram bloem
– 2 eieren
– 110 gram gezouten roomboter, op kamertemperatuur
– 200 gram suiker
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Zet een bakplaat klaar met daarop muffin/cupcakebakjes (of beter nog een muffinbakplaat met gaten).
– Meng boter en suiker tot een gladde pasta.
– Voeg de eieren toe en meng goed.
– Pel de bananen en prak ze fijn.
– Voeg de geprakte bananen, bicarbonaat en bloem toe en meng het geheel tot een beslag.
– Vul de bakjes voor de helft met het beslag.
– Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de muffins 25 minuten.
Bron: Deze bananenmuffins zijn een bewerking van een Amerikaans recept dat ik op www.fortheloveofcupcakes.com vond via pinterest.
Marthy
juli 18, 2015 at 10:09 amLisette, fijne blog met goede recepten. Volgende week komen onze kleinkinderen hier en ik denk dat ze deze bananenmuffins hartstikke lekker zullen vinden. Kan ik dat bicarbonaat in de Franse supermarkt vinden?