Onze Franse Keuken

Pizzakoekjes

Herschaalde2Bkopie2Bvan2B1-DSC_0079.jpg

Na al dat zoet eens een keer een hartig koekje. Ik was heel benieuwd hoe Marie daar op zou reageren. Ze was al snel enthousiast toen ik zei dat we ‘pizza’ koekjes gingen bakken. Pizza doet het natuurlijk altijd goed bij kids. Dit zijn ideale snelle koekjes, want het deeg hoeft niet tussentijds te rusten. Marie vindt het leuk dat ze de kruiden erover mag sprenkelen als een echte pizzabakker. Resultaat is natuurlijk wel dat ook de hele keuken onder zit, maarja….kiezen of delen. Arjan en ik vinden dit ideale koekjes voor bij de borrel. Oja, en de meiden snoepen dan natuurlijk ook graag mee :-)….

Recept: Pizzakoekjes
Voor 25 stuks

Ingrediënten:

– 75 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
– 60 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
– 100 gram bloem

Voor de garnering:
– 10 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gedroogde tijm

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Zet een bakplaat klaar, bedekt met een laagje bakpapier.
– Klop de roomboter met de Parmezaanse kaas tot een egale massa.
– Voeg bloem toe en meng totdat je een grof kruimeldeeg hebt.
– Haal het deeg uit de kom en kneed even snel tot een bol.
– Leg een stukje bakpapier op je werkoppervlak. Leg daar je deegbol op en dek hem af met nog een laagje bakpapier. Rol nu met je deegroller de bol tussen de twee lagen bakpapier tot een mooie plak van 1 cm dik (zorg ervoor dat ze niet te dun zijn).
– Steek kleine rondjes uit (ik gebruik hiervoor een klein borrelglaasje), zodat je koekjes krijgt ter grootte van een 2 euro munt.
– Leg de rondjes met een tussenruimte op de bakplaat.
– Meng in een kommetje de Parmezaanse kaas met paprikapoeder en tijm.
– Beleg elk rondje met wat van deze met kruiden gemengde Parmezaanse kaas.
– Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
– Bak de koekjes 12 minuten. Draai de bakplaat halverwege even om, zodat de koekjes mooi gelijkmatig gaar worden.
– Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.

2 Comments

  1. Kom Achterom

    juni 26, 2015 at 6:53 pm

    Lijkt me heerlijk!
    Fijn weekend yolanda

    Reply
  2. Kom Achterom

    juni 26, 2015 at 6:53 pm

    Lijkt me heerlijk!
    Fijn weekend yolanda

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress