Surf & Turf Spaghetti

Recept: Surf & Turf Spaghetti
Voor 2 personen
Ingrediënten:
– 150 gram spaghetti
– 185 gram gepelde en schoongemaakte grote garnalen/scampi’s (= ongeveer 400 gram ongepeld)
– 100 gram dunne spekblokjes
– 30 gram gezouten roomboter
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum + 1 eetlepel extra ter garnering
– 2 eetlepels kookvocht van de spaghetti
– zout & peper
Bereiding:
– Hak de garnalen in grove blokjes (ongeveer gelijke grootte als de spekblokjes)
– Snijd de boter in kleine blokjes en doe ze in een kom.
– Pers de knoflook uit boven de kom en voeg het citroensap en één eetlepel fijngehakte basilicum toe.
– Prak alles goed door elkaar, zodat je een mooi ‘kruiden’botertje hebt.
– Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing en giet af.
– Verhit halverwege de kooktijd van de spaghetti (zodat alles gelijktijdig klaar is) een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de spekreepjes knapperig (5 min ongeveer). Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
– Zet de pan terug op het vuur en voeg de helft van de boter toe. Bak daarin de garnalenblokjes kort (2 à 3 minuten).
– Voeg dan de spekblokjes, uitgelekte spaghetti, eetlepels kookvocht en de rest van de boter toe. Hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.
– Verdeel de pasta over twee borden en garneer met wat verse basilicum. Bon appetit!
Corine(THUIS)
mei 27, 2015 at 3:50 pmLijkt me heerlijk! Ik geef het recept door aan mijn eigen keukenprins 😉