Onze Franse keuken

Surf & Turf Spaghetti

Spaghetti2Bmet2Bgarnalen2Ben2Bspek.jpg

Pasta, Vis, Vlees | mei 27, 2015 | By

Surf & turf. Ik word altijd gelijk getriggerd als ik die term op een menu zie staan in een restaurant. De combinatie van vis en vlees vind ik gewoon gaaf en fascinerend. Deze spaghetti met garnalen en spekjes is mijn DIY variant. Ik heb het recept ooit gevonden in een Delicious. Geen volle zware sauzen erbij. Gewoon wat heerlijke verse basilicum-citroen-knoflook boter erdoorheen roeren. Dan nog een scheutje kookvocht erbij en tada…Een fantastische smaakvolle zomerse pasta! Oh, enne, had ik al gezegd dat hij binnen een kwartiertje op tafel staat?  Tja, veel woorden hoef ik daar verder niet aan te besteden. Deze pasta moet je gewoon een keertje gegeten hebben.

Recept: Surf & Turf Spaghetti
Voor 2 personen

Ingrediënten:

– 150 gram spaghetti
– 185 gram gepelde en schoongemaakte grote garnalen/scampi’s (= ongeveer 400 gram ongepeld)
– 100 gram dunne spekblokjes

– 30 gram gezouten roomboter
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum + 1 eetlepel extra ter garnering
– 2 eetlepels kookvocht van de spaghetti
– zout & peper

Bereiding:

– Hak de garnalen in grove blokjes (ongeveer gelijke grootte als de spekblokjes)
– Snijd de boter in kleine blokjes en doe ze in een kom.
– Pers de knoflook uit boven de kom en voeg het citroensap en één eetlepel fijngehakte basilicum toe.
– Prak alles goed door elkaar, zodat je een mooi ‘kruiden’botertje hebt.
– Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing en giet af.
– Verhit halverwege de kooktijd van de spaghetti (zodat alles gelijktijdig klaar is) een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de spekreepjes knapperig (5 min ongeveer).  Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
– Zet de pan terug op het vuur en voeg de helft van de boter toe. Bak daarin de garnalenblokjes kort (2 à 3 minuten).
– Voeg dan de spekblokjes, uitgelekte spaghetti, eetlepels kookvocht en de rest van de boter toe. Hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.
– Verdeel de pasta over twee borden en garneer met wat verse basilicum. Bon appetit!

Comments

Leave a Comment