Onze Franse Keuken

Rundergehaktbal met zongedroogde tomaat en hazelnoot

Herschaalde2Bkopie2B-Gehaktballen2Bzongedroogde2Btomaat2B18.jpg

Rundvlees, Vlees | mei 3, 2015 | By

Een tijdje terug vertelde ik hoe je een smeuïge bal kunt maken van rundergehakt. Dit is een lekkere variant van dat basisrecept. Voeg wat in stukjes gesneden zongedroogde tomaat en grof gehakte hazelnoten toe en je hebt echt een compleet nieuw soort bal. Weer eens wat anders en het geeft je gehaktbal een fijn subtiel ‘zomers’ tintje.

Recept: Rundergehaktbal met zongedroogde tomaat en hazelnoot
Voor 4/ 6 personen

Ingrediënten:

– 600 gram rundergehakt
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1,5 eetlepels Dijon mosterd
– 2 eetlepels worchestersauce
– 2 eieren
– 100 gram grof paneermeel
– 1 eetlepel ketchup
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 3 zongedroogde tomaten
– 30 gram hazelnoten
– 20 gram gezouten roomboter
– 350 ml runderbouillon

Bereiding:

– Doe het rundergehakt in een kom.
– Snipper de rode ui.
– Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, totdat deze glazig is.
– Rasp de knoflook boven de pan en bak de knoflook nog even een minuutje mee.
– Laat even afkoelen en doe de inhoud van de pan bij het gehakt.
– Voeg de mosterd, worchestersauce, ei, paneermeel, ketchup, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper toe.
– Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en hak de hazelnoten grof.
– Doe de stukjes tomaat en hazelnoot bij het gehakt.
 – Hussel alles met je handen goed door elkaar. Draai er grote ballen van (formaat tennisbal) en leg ze op een bord.
– Dek het bord af met folie en zet even een half uurtje in de koelkast.
– Verwarm de boter in een grote braadpan en bak de ballen op middenhoog vuur aan alle kanten.
– Giet, als de ballen aan alle kanten bruin zijn, de runderbouillon toe en laat de ballen een half uur garen op zacht vuur in de bouillon. Draai ze regelmatig! Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress