Rundergehaktbal met zongedroogde tomaat en hazelnoot

Recept: Rundergehaktbal met zongedroogde tomaat en hazelnoot
Voor 4/ 6 personen
Ingrediënten:
– 600 gram rundergehakt
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1,5 eetlepels Dijon mosterd
– 2 eetlepels worchestersauce
– 2 eieren
– 100 gram grof paneermeel
– 1 eetlepel ketchup
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 3 zongedroogde tomaten
– 30 gram hazelnoten
– 20 gram gezouten roomboter
– 350 ml runderbouillon
Bereiding:
– Doe het rundergehakt in een kom.
– Snipper de rode ui.
– Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, totdat deze glazig is.
– Rasp de knoflook boven de pan en bak de knoflook nog even een minuutje mee.
– Laat even afkoelen en doe de inhoud van de pan bij het gehakt.
– Voeg de mosterd, worchestersauce, ei, paneermeel, ketchup, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper toe.
– Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en hak de hazelnoten grof.
– Doe de stukjes tomaat en hazelnoot bij het gehakt.
– Hussel alles met je handen goed door elkaar. Draai er grote ballen van (formaat tennisbal) en leg ze op een bord.
– Dek het bord af met folie en zet even een half uurtje in de koelkast.
– Verwarm de boter in een grote braadpan en bak de ballen op middenhoog vuur aan alle kanten.
– Giet, als de ballen aan alle kanten bruin zijn, de runderbouillon toe en laat de ballen een half uur garen op zacht vuur in de bouillon. Draai ze regelmatig! Bon appetit!
Be the first to comment.