Onze Franse Keuken

Kidscuisine – nieuw wekelijks item!

koekjesproject2.jpg

Kidscuisine | mei 1, 2015 | By

Marie heeft een nieuwe hobby – ze bakt héél graag koekjes. Dat doen we tegenwoordig wekelijks. Het begon als een noodzakelijk kwaad. Een soort bezigheidstherapie tijdens de winterse weekends, maar inmiddels is het uitgegroeid tot ‘ons dingetje’.

Ik hou zelf ook van bakken, maar moet eerlijk zeggen dat ik zelf eerder voor taarten ga. Een taart bakken met een kind van net drie is geen doen. Trust me. Samen koekjes bakken gaat wel goed. Het gaat snel, is overzichtelijk en natuurlijk gezellig. Na wat opstartproblemen zijn Marie en ik nu een goed koekjesbak-team.

Marie zorgt voor de droge bestanddelen. Wat ik daarmee bedoel? Ik zet één kom op een digitale weegschaal en zet daarnaast een kom met bloem / suiker / havermoutvlokken / rozijnen – of wat voor ‘droog’ bestanddeel ik nodig heb. Marie schept dan met een lepel de bloem in de kom – net zolang tot we de juiste hoeveelheid hebben. Omslachtig? Klopt! Wel handig, want ik kan ondertussen wat andere handelingen verrichten (suiker met boter mengen, eieren splitsen of klutsen, bakplaten klaarzetten – verzin het maar).


Marie vindt het prachtig en is zelf druk bezig in de keuken. Op deze manier doe je het echt samen. We maken het deeg. Wassen dan de zooi af, terwijl het deeg even rust in de koelkast. Daarna maken we er weer opnieuw een bende van tijdens het uitsteken/vormen van de daadwerkelijke koekjes.

Inmiddels hebben we een enorme voorraad koekjesbakbenodigdheden verzameld –  uitsteekvormpjes, versiersels en geïmpregneerd bakpapier. Ik zorg er wel voor dat we verschillende varianten bakken, want op die manier hou ik het ook voor mezelf interessant. Ik krijg er steeds meer plezier in.

Ik hoop dat jullie vanaf nu iedere vrijdag meegenieten van onze gezamenlijke kookavonturen – voorlopig richten wij ons op koekjesbakken – maar wie weet wat de toekomst ons gaat brengen. Dit nieuwe item krijgt trouwens ook een eigen tabblad op mijn blog – kidscuisine -.

…. On y va!

 

3 Comments

 1. Sandra

  mei 1, 2015 at 8:40 am

  superleuk om samen koekjes te bakken, ben zeer benieuwd naar de receptjes voor de koeken, zelf maak ik dit ook el eens graag eigen koekjes met leuke uitsteekvormpjes maar gebruik altijd zelfde zandkoekjes recept, lijkt me tof om eens andere te proberen.

  Reply
 2. Claudia

  mei 1, 2015 at 3:01 pm

  Proeven! Proeven! Proeven! We zijn reuze benieuwd naar de creaties van Chef Pâtissier Marie. Aftellen dus… 😉
  Dikke kus,
  Clau

  Reply
 3. Anoniem

  mei 1, 2015 at 7:12 pm

  Super schattig! Wat is Marie groot geworden… ook wij tellen af. Groetjes, Ankie

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress