Hazelnoot amandel koekjes
Recept: Hazelnoot amandel koekjes
Voor 20 stuks
Ingrediënten:
1x basisdeeg uitsteek koekjes
25 gram amandelen
25 gram hazelnoten
20 gram amandelschaafsel
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Maak het basis koekjesdeeg. Hoe? Klik HIER.
– Hak de amandelen en de hazelnoten in grove stukken en meng ze door het basisbeslag.
– Vorm balletjes van het beslag (ter grootte van een knikkerbonk) en leg ze met wat tussenruimte op een met bakpapier bedekte bakplaat.
– Druk de balletjes plat met de toppen van je vingers, zodat je een soort dikke munten krijgt (zorg ervoor dat ze niet de dun worden – hou ongeveer 1,5 cm dikte aan).
– Verdeel het amandelschaafsel over de koekjes.
– Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 minuten. Draai de bakplaat halverwege voor gelijkmatige garing.
– Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.