Franse groentefrietjes uit de oven
Onze kleine meiden zijn er ook dol op, hoewel… eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de courgettefriet het minst geliefd is bij ze. Volwassenen hebben daar aan de andere kant juist weer de voorkeur voor. Dus – voor ieder wat wils. Ideaal bijgerecht bij een dinertje of BBQ.
Recept: Franse groentefrietjes uit de oven
Voor 4/6 personen (bijgerecht)
Ingrediënten:
– 2 rode paprika’s
– 1 courgette
– 1 zoete aardappel
– 2 eetlepels olijfolie
– flinke snuf grof zeezout
– 1 eetlepel provençaalse kruiden – oftewel ‘herbes de Provence’
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Zet een bakplaat klaar (bedek hem desgewenst met een laag bakpapier)
– Snijd de groente in vingerdikke plakken en leg ze naast elkaar op de bakplaat.
– Besprenkel de groente met olijfolie en verdeel zout en herbes de Provence erover.
– Hussel alles even met je handen door elkaar om te zorgen dat alle stukjes bedenkt zijn met een laagje kruidenolie.
– Schuif de bakplaat in de oven en bak de groentefrietjes in 20 minuten gaar. Bon appetit!
Bonjade
mei 25, 2015 at 8:20 amKijk nu…..gezond en lekker……..Ga dit eens proberen…..Jammie!
Fijne dag
Liefs
Nell Nijssen
mei 25, 2015 at 2:30 pmOoit at in jouw geliefde Frankrijk voor het eerst crudité's in een soort van studentenrestaurant. Ik droom er nog vaak over … Zo lekker was dit gerecht. De begeleidende saus heb ik nooit na kunnen maken. Hij was goddelijk. Jouw gezonde frietjes lijken er wel op.
Lisette
mei 25, 2015 at 6:02 pmZeker doen – altijd een succes op tafel. Groetjes uit Frankrijk
Lisette
mei 25, 2015 at 6:04 pmHi Nell, was de begeleidende saus een soort warme vinaigrette? Misschien dat ik je dan op weg kan helpen. Groetjes uit Frankrijk
Elisa van Propvol
mei 27, 2015 at 7:02 amAltijd lekker, hier is de pompoen friet echt de favoriet.
Hans Haan
februari 21, 2016 at 12:37 pmTip: Doe de gesneden groenten met de provencaalse kruiden, zout en olie in een ruime plastic zak. Veel lucht in de zak laten zitten, dichtdraaien en schudden maar. Alles wordt regelmatig over de groenten verdeeld. Deze truc werkt ook bij het kruiden van b.v. kippenpootjes en stukjes vlees.