Onze Franse keuken

Franse groentefrietjes uit de oven

Groentefrietjes2Buit2Bde2Boven.jpg

Groentes | mei 25, 2015 | By

Rode paprika, zoete aardappel en courgette. In vingerdikke repen snijden en samen op een bakplaat kieperen. Olijfolie erover, wat grof zeezout en voor een Frans tintje wat ‘herbes de Provence’. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de bakplaat in de voorverwarmde oven te schuiven, een lekker glas wijn voor jezelf inschenken en lekker borrelen terwijl je ovenfrietjes in twintig minuten gaar worden. Een fijn en makkelijk bijgerecht.

Onze kleine meiden zijn er ook dol op, hoewel… eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de courgettefriet het minst geliefd is bij ze. Volwassenen hebben daar aan de andere kant juist weer de voorkeur voor. Dus – voor ieder wat wils. Ideaal bijgerecht bij een dinertje of  BBQ.

Recept: Franse groentefrietjes uit de oven
Voor 4/6 personen (bijgerecht)

Ingrediënten:

– 2 rode paprika’s
– 1 courgette
– 1 zoete aardappel
– 2 eetlepels olijfolie
– flinke snuf grof zeezout
– 1 eetlepel provençaalse kruiden – oftewel ‘herbes de Provence’

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Zet een bakplaat klaar (bedek hem desgewenst met een laag bakpapier)
– Snijd de groente in vingerdikke plakken en leg ze naast elkaar op de bakplaat.
– Besprenkel de groente met olijfolie en verdeel zout en herbes de Provence erover.
– Hussel alles even met je handen door elkaar om te zorgen dat alle stukjes bedenkt zijn met een laagje kruidenolie.
– Schuif de bakplaat in de oven en bak de groentefrietjes in 20 minuten gaar. Bon appetit!

 

Comments

  1. Leave a Reply

    Bonjade
    mei 25, 2015

    Kijk nu…..gezond en lekker……..Ga dit eens proberen…..Jammie!

    Fijne dag

    Liefs

  2. Leave a Reply

    Nell Nijssen
    mei 25, 2015

    Ooit at in jouw geliefde Frankrijk voor het eerst crudité's in een soort van studentenrestaurant. Ik droom er nog vaak over … Zo lekker was dit gerecht. De begeleidende saus heb ik nooit na kunnen maken. Hij was goddelijk. Jouw gezonde frietjes lijken er wel op.

  3. Leave a Reply

    Lisette
    mei 25, 2015

    Zeker doen – altijd een succes op tafel. Groetjes uit Frankrijk

  4. Leave a Reply

    Lisette
    mei 25, 2015

    Hi Nell, was de begeleidende saus een soort warme vinaigrette? Misschien dat ik je dan op weg kan helpen. Groetjes uit Frankrijk

  5. Leave a Reply

    Hans Haan
    februari 21, 2016

    Tip: Doe de gesneden groenten met de provencaalse kruiden, zout en olie in een ruime plastic zak. Veel lucht in de zak laten zitten, dichtdraaien en schudden maar. Alles wordt regelmatig over de groenten verdeeld. Deze truc werkt ook bij het kruiden van b.v. kippenpootjes en stukjes vlees.

Leave a Comment