Onze Franse Keuken

Waterkerssoep

waterkerssoep.jpg

Soepen | april 19, 2015 | By

Van de week kwam ik op de crèche en daar vertelden ze dat Annick tijdens de lunch had zitten smullen van de ‘soupe au cresson’. Oftewel waterkerssoep. Ik verbaas me nog iedere keer over de gerechten, die de kleine hummels tijdens de 3-gangen (!!!) lunch voorgeschoteld krijgen. Wel even andere koek dan een boterham met pindakaas (hoewel mijn meiden daar ook dol op zijn).

Ik wilde deze soep ook wel eens proeven en ging thuis gelijk aan de slag. Inderdaad erg lekker. Zacht, met een apart nasmaakje in de lijn van rucola en spinazie. Ik snap Annickje goed en ook van mijn variant heeft ze, samen met haar grote zus Marie, papa & mama genoten. Ook eens uitproberen? Zo maak je hem:

Recept: Waterkerssoep

Ingrediënten:

– 1 wortel
– 1 stengel bleekselderij
– 1 ui
– 2 eetlepels olijfolie
– 100 gram waterkers
– 600 ml kippenbouillon
– 100 ml room

Bereiding:

– Snijd de wortel, bleekselderij en ui in kleine blokjes.
– Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de wortel, bleekselderij en ui zo’n 5 minuten.
– Voeg dan de waterkers toe en giet de kippenbouillon erbij.
– Breng het geheel aan de kook, draai dan het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten pruttelen.
– Pureer de soep en voeg de room toe.
– Roer alles nog even goed door elkaar.
– Schep de soep in kommen en serveer. Bon appetit!

3 Comments

  1. Marleen Mol-Vreeswijk

    april 19, 2015 at 9:47 am

    Heerlijk ga ik maken…… Leuke recepten ik maak er veel van! Dank

    Reply
  2. Lisette

    april 20, 2015 at 8:46 am

    Hi Marleen, ben benieuwd of jullie hem ook zo lekker vinden. Laat je het me weten? Groetjes uit Frankrijk, Lisette

    Reply
  3. Marleen Mol-Vreeswijk

    april 20, 2015 at 12:30 pm

    Was verrukkelijk…… Als lunche gegeten met stokbroodje! We komen snel naar jullie idyllisch plekje lijkt geweldig vertoeven daar.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress