Onze Franse Keuken

Stokbroodje pittige kip met ananas

Broodje2Bpittige2Bkip.jpg

Broodjes, Lunch | april 27, 2015 | By

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap iets uitkiezen van het blog ‘Cuisine van Sabine’. Vooraf had ik al besloten, dat ik zou gaan zoeken naar een lunchgerecht. Wij zijn momenteel namelijk erg druk met de laatste voorbereidingen voor de meivakantie hier op La Panacée en wij kunnen tussen de werkzaamheden door wel een stevige lunch gebruiken.

Alsof het zo moest zijn was het eerste waar mijn oog op viel toen ik de site opende een heerlijk broodje pittige kip. Check! Dat is hem – mijn april foodblogswap gerecht.

Uiteraard heb ik nog even uitgebreid rondgekeken op haar heerlijke blog met prachtige foto’s, die trouwens gemaakt worden door haar vriend Fabian,  die heel handig – professioneel productfotograaf is. Een supermatch dus. Leuke gevarieerde recepten op een bijzonder uitnodigende site. Ik heb hem gelijk bij mijn favorieten gezet.

Het is bij de foodblogswap ook altijd de bedoeling, dat je een eigen draai geeft aan het gekozen recept. In mijn versie heb ik de appel uit de originele versie vervangen door ananas en de komkommer door wat knapperige ijsbergsla. We hebben zitten smullen. Thanks voor de inspiratie Sabine.

Recept: Stokbroodje pittige kip met ananas
Voor 2 personen:

– 1 stokbrood
– 350 gram kipfilet, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 rode paprika, in blokjes
– 100 gram ananasstukjes (uit blik – op siroop)
– 1 rode ui, in dunne ringen
– 2 teentjes knoflook
– 3/4 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel sambal
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels ketchup
– 1 eetlepel rode wijn azijn
– 1 eetlepel suiker
– 3 eetlepels mayonaise
– 5 blaadjes ijsbergsla

Bereiding:

– Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de rode uienringen, totdat deze glazig zijn.
– Pers de teentjes knoflook uit boven de pan.
– Voeg dan de kipfilet, cayennepeper en sambal en roer alles goed door elkaar.
– Bak de kipfilet zo’n vier minuten.
– Voeg dan ketjap, ketchup, wijnazijn en suiker toe en roer nogmaals goed.
– Laat het geheel op laag vuur nog zo’n 3 minuten sudderen (afhankelijk van de grootte van je kipblokjes), totdat je kipblokjes gaar zijn.
– Smeer één helft van het stokbrood in met mayonaise en beleg het met de blaadjes ijsbergsla.
– Schep de pittige kip erop en dek af met de bovenste helft.
– Verdeel het stokbrood in de gewenste porties en serveer. Bon appetit!

Benieuwd naar de originele versie van Sabine? Klik HIER

6 Comments

 1. Sandra

  april 27, 2015 at 10:56 am

  Ziet er heel lekker uit, ik denk dat dit ook goed zal smaken tussen een pittabroodje.

  Reply
 2. Claudia

  april 27, 2015 at 1:46 pm

  "Smeer één helft van het stokbrood in met mayonaise" – en wat mij betreft, zouden we het daar dan ook bij kunnen laten, want witbrood met een dikke laag mayonaise is echt mijn guilty pleasure. Vooral die Zaanse mayo, die is een beetje zuur. Heerlijk! De rillingen lopen nu waarschijnlijk collectief over de Franse foodie-ruggetjes… hahaha… tant pis 😉
  Dikke kus, Clau

  Reply
 3. Martien

  mei 5, 2017 at 2:39 pm

  In je recept “Stokbroodje pittige kip met ananas” staat een link naar “http://www.cuisinevansabine.nl/”. Toen ik deze link aanklikte kreeg ik in eerste instantie een virusmelding van mijn virusscanner. Bij een tweede poging kreeg ik de melding “De pagina op cuisinevansabine.nl werkt niet”. Als er iets niet klopt kun je misschien contact opnemen met de eigenaar van de site.
  Overigen heb je een prachtige site met heerlijke gerechten.
  Succes verder.
  Martien

  Reply
  • Lisette

   mei 31, 2017 at 1:28 pm

   Hi Martien,
   bedankt voor je bericht. Ik heb de link opnieuw aangemaakt en getest. Bij mij werkt hij gewoon – ik hoop nu bij jou ook? Groetjes uit Frankrijk.

   Reply
 4. Linda

  maart 20, 2018 at 6:39 pm

  Ik kwam vandaag toevallig op jouw site en wat ben ik daar blij mee! We eten vanavond pittige kip op een stukje turks brood. Ik heb natuurlijk tussendoor even geproefd of het lekker was 😉 Kindlief moest ik bij de pan wegduwen want die wilde toch even extra proeven of het echt wel lekker was hahaha. Dank je wel voor dit recept en wij gaan zo heerlijk smullen 🙂 fijne avond

  Reply
  • Lisette

   maart 26, 2018 at 10:39 am

   Hi Linda, wat leuk! Graag gedaan en ik hoop dat jullie lekker genoten hebben. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress