Onze Franse Keuken

Moutarde de Brive – vleesmarinade

moutardedeBrive.jpg

Rondom La Panacée | april 24, 2015 | By

Dit is mijn favoriete mosterd: ‘Moutarde de Brive’.

Deze heerlijke mosterd is afkomstig uit Brive-la-Gaillarde, een gezellige stad op zo’n halfuurtje rijden van La Panacée. Brive is een typische Franse stad, met mooie kledingzaken, heerlijke traiteurs, een fantastische wekelijkse markt en gezellige terrassen. Ik kom er graag.

Moutarde de Brive is een paarse mosterd met een hele zachte smaak. De kleur wordt veroorzaakt door het druivenmost, dat erin verwerkt is. Most is het geperste, maar nog niet vergiste sap van druiven. Als ik de smaak zou moeten benoemen zou ik ‘rode port met een scherp randje’ zeggen. Ik kan het trouwens met gemak zo puur van een lepel snoepen – zo subtiel is hij van smaak. Bij gewone mosterd  moet ik daar echt niet aan denken.

In Nederland is deze mosterd bij enkele speciaalzaken verkrijgbaar. Ik heb even online gekeken en er zijn wel wat sites waar je een potje kunt bestellen. Anders vrees ik, dat je om het te proeven gewoon een keer een bezoekje aan ons op La Panacée moet brengen 🙂

Ik gebruik deze mosterd vaak als basismarinade voor vlees:
– 400 gram vlees (eendeborstfilet, lamsvlees, rund- of kalfsvlees)
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel Moutarde de Brive
– 1/2 theelepel zout

Zo maakte ik laatst gemarineerde eendeborstfilet met in ras-el-hanout gebakken groente en een zachtzoete couscous. Benieuwd naar het recept van dat gerecht? Het staat zondag op mijn blog.

2 Comments

 1. Anoniem

  april 25, 2015 at 7:22 am

  Lijkt me heerlijke mosterd. Ben zeker in Brive -la-Gaiilarde geweest, maar wist toen nog niet waar Abraham de mosterd haalt. Dit jaar niet naar Frankrijk, maar naar de hak van de Italiaanse laars. Wie weet volgend jaar weer?
  Alweer bijna een jaar geleden La Panacée. Was fantastisch.
  Wat worden de meisjes groot.
  Groetjes MiekeR

  Reply
 2. Claudia

  april 26, 2015 at 3:28 pm

  Ben ongezond gefascineerd door deze mosterd en opeens staat er een dagje Brive op de agenda… 😉
  Tot snel!
  Dikke kus,
  Clau

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress