Kip met mango
Dit recept is gebaseerd op variant met varkensvlees, die ik een keer zag op het leuke blog van Caroline Brouwer – een begrip in de Foodblogwereld. Op haar receptenblog staan de meest uiteenlopende recepten met prachtige foto’s. Die foto’s worden trouwens gemaakt door haar echtgenoot.
Recept: Kip met mango
Voor 2 personen
Ingrediënten:
– 150 gram eiernoedels
– 200 gram kipfilet
– 1 ui
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 eetlepel sherry
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel bruine basterdsuiker
– sap van 1/2 citroen
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 mango
– 25 gram gezouten cashewnoten
– zout & peper
Bereiding:
– Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
– Pel en snipper de ui en doe die samen met de kipfilet in een kom.
– Roer de knoflook, sherry, ketjap, olijfolie, bruine suiker en het citroensap erdoor.
– Voeg royaal zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
– Dek de kom af en laat het geheel 15 minuten marineren.
– Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
– Zet een pan met ruim water aan de kook en kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing.
– Verhit gelijktijdig de sesamolie in een koekenpan en kieper de kipfilet erin (hou het marinadevocht achter). – Bak de kip op middenhoog vuur in zo’n 6 minuten gaar (hangt uiteraard af van de grootte van je kipblokjes) . Voeg dan de mangoblokjes toe en bak nog 2 minuten.
– Giet dan het marinadevocht erbij en roer de cashewnoten erdoor.
– Giet de noedels af en roer ze door het kipmangomengsel. Verdeel over de borden en serveer. Bon appetit!
Benieuwd naar het originele recept van Caroline? Klik HIER