Kip met mango

Dit recept is gebaseerd op variant met varkensvlees, die ik een keer zag op het leuke blog van Caroline Brouwer – een begrip in de Foodblogwereld. Op haar receptenblog staan de meest uiteenlopende recepten met prachtige foto’s. Die foto’s worden trouwens gemaakt door haar echtgenoot.
Recept: Kip met mango
Voor 2 personen
Ingrediënten:
– 150 gram eiernoedels
– 200 gram kipfilet
– 1 ui
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 eetlepel sherry
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel bruine basterdsuiker
– sap van 1/2 citroen
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 mango
– 25 gram gezouten cashewnoten
– zout & peper
Bereiding:
– Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
– Pel en snipper de ui en doe die samen met de kipfilet in een kom.
– Roer de knoflook, sherry, ketjap, olijfolie, bruine suiker en het citroensap erdoor.
– Voeg royaal zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
– Dek de kom af en laat het geheel 15 minuten marineren.
– Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
– Zet een pan met ruim water aan de kook en kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing.
– Verhit gelijktijdig de sesamolie in een koekenpan en kieper de kipfilet erin (hou het marinadevocht achter). – Bak de kip op middenhoog vuur in zo’n 6 minuten gaar (hangt uiteraard af van de grootte van je kipblokjes) . Voeg dan de mangoblokjes toe en bak nog 2 minuten.
– Giet dan het marinadevocht erbij en roer de cashewnoten erdoor.
– Giet de noedels af en roer ze door het kipmangomengsel. Verdeel over de borden en serveer. Bon appetit!
Benieuwd naar het originele recept van Caroline? Klik HIER
Be the first to comment.