Onze Franse keuken

Kip met mango

kipmetmango.jpg

Kip, Pasta, Uncategorized, Vlees | april 17, 2015 | By

 Dit is nou echt zo een ‘ideaal-voor-een-doordeweekse-avond’ maaltijd. Ik weet dat veel mensen niet zo van fruit in het avondeten houden, maar geloof me. Dit is echt lekker. Het fijne aan mango is dat het heel subtiel zoet is en je dus niet zo’n ‘fruit, fruit’ smaak krijgt als je snapt wat ik bedoel. Op deze manier geef je een eenvoudige kipmaaltijd echt een boost. Heerlijk met cruchy cashewnoten erdoor. Ik serveer deze kip met mango met eiernoedels erbij.

Dit recept is gebaseerd op variant met varkensvlees, die ik een keer zag op het leuke blog van Caroline Brouwer – een begrip in de Foodblogwereld. Op haar receptenblog staan de meest uiteenlopende recepten met prachtige foto’s. Die foto’s worden trouwens gemaakt door haar echtgenoot.

Recept: Kip met mango
Voor 2 personen

Ingrediënten:

– 150 gram eiernoedels
– 200 gram kipfilet
– 1 ui
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 eetlepel sherry
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel bruine basterdsuiker
– sap van 1/2 citroen
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 mango
– 25 gram gezouten cashewnoten
– zout & peper

 Bereiding:

– Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
– Pel en snipper de ui en doe die samen met de kipfilet in een kom.
– Roer de knoflook, sherry, ketjap, olijfolie, bruine suiker en het citroensap erdoor.
– Voeg royaal zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
– Dek de kom af en laat het geheel 15 minuten marineren.
– Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
– Zet een pan met ruim water aan de kook en kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing.
– Verhit gelijktijdig de sesamolie in een koekenpan en kieper de kipfilet erin (hou het marinadevocht achter). – Bak de kip op middenhoog vuur in zo’n 6 minuten gaar (hangt uiteraard af van de grootte van je kipblokjes) . Voeg dan de mangoblokjes toe en bak nog 2 minuten.
– Giet dan het marinadevocht erbij en roer de cashewnoten erdoor.
– Giet de noedels af en roer ze door het kipmangomengsel. Verdeel over de borden en serveer. Bon appetit!

Benieuwd naar het originele recept van Caroline? Klik HIER

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment