Onze Franse Keuken

Eindresultaat ‘gezonder genieten’ project

Herschaalde2Bkopie2Bvan2BDSC_0128.jpg

Uncategorized | april 7, 2015 | By

Zo,…het is voorbij! Op 1 april liep mijn ‘gezonder genieten‘ project af. Tijd om de balans op te maken.
 
Wat was het doel?
In drie maanden tijd fit worden en wat afvallen, door op een gezondere manier te genieten van eten. Best een pittige uitdaging. Zo bleek. 

Is het me gelukt om de gewenste kilo’s eraf te krijgen?
Deels – laat ik het zo zeggen – ik ben nog niet ‘bikiniproof’ (hoewel in alle eerlijkheid – in bikini lopen zal nooit een hobby worden). Sinds de start ben ik 4,5 kilo kwijt. Het overgrote deel in de eerste anderhalve maand. Daarna stagneerde het en dat was mijn eigen schuld, want ik liet de lijntjes wel erg vieren. Bij het bedenken van mijn project had ik me niet zo goed gerealiseerd, dat ik naast het testen van gezonde recepten, natuurlijk ook andere gerechten moest blijven testen voor onze table d’hôte – desserts en dergelijke. Bovendien blijkt mijn dochter ineens dol op koekjesbakken (waarover binnenkort meer) en met dat soort activiteiten komt het ‘letten-op-wat-je-eet’ wel wat in het gedrang. Killing was natuurlijk ook mijn dropjes debacle van twee en een halve week terug. Al met al ben ik best tevreden met het eindresultaat. Trouwens – als ik dit project niet had gedaan was ik zeker wat aangekomen. Gedurende de rustige wintermaanden vliegen de pondjes er namelijk standaard aan. Dus – niet zeuren – ik ben blij!

Ben ik fit?
Fit is een groot woord. Laten we het houden op fitter dan drie maanden geleden. Ik ben van nature toch wat luier dan gedacht :-). Het onderdeel wat vaker sporten (van NUL naar 3x per week) was ontzettend aanpassen, lukte ook lang niet iedere week, maar het is uiteindelijk wel nuttig geweest. Ik kan nu in ieder geval weer een half uur hardlopen, zonder uitgeput neer te storten.

Eindoordeel:
Ik vind het ‘gezonder genieten’ project wel voor herhaling vatbaar. Al is het alleen maar om mijn ‘snoepdrang’ binnen de perken te houden in de winter. Ook vond ik het erg leuk om recepten te zoeken vanuit de invalshoek ‘zo gezond mogelijk’ – weer eens iets héél anders. Wie weet doe ik het volgend voorjaar nog een keertje. But first things first! We gaan nu eerst weer een hele drukke periode in – ons 7e seizoen La Panacée staat voor de deur – ik ben er klaar voor en heb er zin in!

Ik hoop mijn blog de komende maanden gewoon te kunnen laten doorlopen. Ik ben druk aan het voorwerken – er komen weer een heleboel leuke en ontzettend lekkere recepten aan – gezonde en minder gezonde :-). Ik hoop genoeg blogposts te hebben geschreven en in de wachtrij te hebben staan, voordat de hectiek hier echt losbarst……We zullen zien…..AAN DE SLAG!

 
 

1 Comment

  1. Huis in de Provence

    april 7, 2015 at 8:27 pm

    Nu ik denk dat je super trots mag zijn op je zelf! 4,5 kilo in 4mnd of was t iets langer? is niet verkeerd! Nu blijft t er vast ook af en ik ben met je eens ook hier een snoeper….helemaal nu met Pasen de chocolade eieren overal in huis zijn mag ik oppassen dat ik niet kilo's aankom. Dus opletten wat je eet is ook heel goed toch?!
    Heel veel plezier met jullie 7de seizoen en ik kijk uit naar je recepten. Leuk je fotos op IG. Gr. Mirjam

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress