Soep van pompoen, rode linzen en curry madras

Recept: Soep van rode linzen, pompoen en curry madras
Voor 4/6 personen
Ingrediënten:
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– 450 gram pompoen zonder schil, in blokjes
– 100 gram rode linzen
– 800 ml heet water
– 1 kruidenbouillonblokje
– 1 theelepel curry madras poeder (ik gebruik het potje van Jonnie Boer)
– zout & peper
– desgewenst: Griekse yoghurt
Bereiding:
– Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Bak deze kort, tot de ui glazig is. Pers dan de knoflook uit boven de pan.
– Voeg pompoenblokjes, linzen toe en roer goed door elkaar.
– Giet het water erbij, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng het geheel aan de kook.
– Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat alles een half uur koken.
– Pureer de soep met een staafmixer, roer de curry madras door de soep en breng het geheel op smaak met zout en peper.
– Schep de soep in een kom en garneer met eetlepel griekse yoghurt. Bon appetit!