Onze Franse Keuken

Samen koken op afstand – rode kool soepje

Uncategorized | maart 4, 2015 | By

Bron: Foto gemaakt door Inge – in haar keuken

 

 

Het zal de oplettende volger niet ontgaan zijn, dat het aantal nieuwe recepten van ‘Samen koken op afstand’ deze winterperiode wat summier is. Om precies te zijn is dit pas ons eerste testgerecht dit jaar. Tja, druk druk druk. In de trant van mijn ‘gezonder genieten’ project heeft Inge uiteindelijk gekozen voor een soepje van rode kool uit ‘Mijn pure keuken deel 2 – volop genieten en toch slank’ van Pascale Naessens.

Wat vond ik ervan?
Een gezond soepje van rode kool? Rode kool? Nou vooruit, waarom niet. Je stooft de kool met wat rode wijn en balsamicoazijn, vult dan water toe tot de kool net onderstaat, voegt wat kruidnagels toe en een half uur laten pruttelen. Tja, ik kan hier heel kort over zijn. Niet mijn ding. Gewoon echt niet lekker. Gezond? Vast – maar hallo, ik wil wel lekker gezond eten. Ik had gehoopt dat het toevoegen van wat ricotta (zoals aangegeven in het recept) de soep nog wat zou ophalen, maar helaas….

Wat vond Inge ervan?
Gezien de wens van Lisette voor gezond en slank sneuvelde het eerste testrecept: de perencalvadostaart van Yvette van Boven (ik kan je nu al melden, stomme beslissing).
Het werd dit soepje van rode kool. Het leek me op voorhand al niks, na de tweets van Lisette leek het me nog minder en inderdaad: het was ongetwijfeld enorm gezond en verantwoord maar mensen ik ben normaal dol op soep maar deze was gewoon niet lekker. De andere helft van het Nederlandse testpanel wilde niet eens proeven, die vond de geur al genoeg. Kortom teleurstelling, deceptie etc, maar top dat we weer begonnen zijn. Door naar het volgende recept. Lisette, iets lekkers graag!

Conclusie:
Ok, onze eerste testsessie was dus geen succes – we gaan voor de herkansing – alsnog de perencalvadostaart van Yvette van Boven! Binnenkort kunnen jullie lezen wat we van dat recept vinden….

1 Comment

  1. Claudia

    maart 5, 2015 at 9:28 pm

    Hahaha… rode kool soep – het doet me denken aan die ene keer dat Jeroen en ik meenden dat een lullig stukje rode kool in de groene smoothie vast geen smaakgevolgen zou hebben voor het grotere geheel. Big f**king mistake! De volledige inhoud van de blender eindigde in de gootsteen. Dus als ik mag kiezen – enkele reis perencalvadostaart, graag! Dikke kus, Clau

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress