Ottolenghi pasta met doperwt, yoghurt en pijnboompitten
Recept: Pasta met doperwt, yoghurt en pijnboompitten
Voor 2 personen
Ingrediënten:
– 150 gram schelpjespasta (conchiglie)
– 100 gram doperwtjes
– 30 gram pijnboompitten
– 1 theelepel chilivlokken
– 20 gram verse basilicumblaadjes
– 100 gram feta
Voor de saus
– 150 gram Griekse yoghurt
– 50 gram doperwtjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 teen knoflook
– 1 eetlepel citroensap
– zeezout & peper
Voor de carnivoren onder ons:
– merquez (of andere pittige) worstjes
Bereiding:
– Maak eerst de saus: Meng daarvoor de yoghurt, 50 gram erwtjes, olijfolie, knoflook en citroensap in een keukenmachine tot een gladde saus. Breng royaal op smaak met zeezout en peper.
– Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
– Kook de 100 gram doperwtjes beetgaar
– Bak de pijnboompitten samen met de chilivlokken goudbruin in een koekenpan
– Giet de pasta af en doe in een kom. Meng de yoghurtsaus er geleidelijk door. Als je alles tegelijk toevoegt dan kan hij gaan schiften.
– Voeg dan de gekookte doperwtjes, de pijnboompitten toe. Verkruimel de feta erover en hussel alles voorzichtig door elkaar.
– Scheur de verse basilicum in kleine stukjes en voeg toe. Draai nogmaals royaal aan de zout en de pepermolen boven de pasta. Hussel alles nog één keer goed en serveer. Indien gewenst met wat lekker pittige merquez worstjes erbij. Bon appetit!
Bron: Dit recept is gebaseerd op een recept uit Jeruzalem – Ottolenghi
Corine
juli 1, 2017 at 4:23 pmEen heerlijk recept met erwtjes uit onze moestuin, Ik kende deze blog niet, maar het staat vol met recepten die ik graag wil gaan uitproberen. Bedankt dat je ze deelt!
Lisette
augustus 20, 2017 at 5:46 pmHi Corine, bedankt voor je leuke reactie. Groetjes uit Frankrijk
Marlijn
september 30, 2018 at 7:42 amHet was weer smullen gisteravond. Ook de kindjes vonden het heerlijk. Ik ben fan geworden van je mooie website! Groetjes
Lisette
september 30, 2018 at 5:59 pmHi Marlijn, wat leuk! Thanks voor je lieve compliment. Fijn dat het gesmaakt heeft.
Dominique
april 1, 2023 at 7:06 pmVraag: gebruik je voor de saus bevroren doperwten?
Lisette
april 2, 2023 at 12:01 pmHi Dominique, uiteraard gaat de voorkeur uit naar verse doperwtjes, maar anders werken diepvries doperwtjes ook prima hoor. Ik zou alleen doperwten uit blik afraden, want die zijn echt heel anders van smaak/structuur. Groetjes uit Frankrijk