Onze Franse keuken

Salade met kikkererwt, avocado, zongedroogde tomaat en ei

Kikkererwtensalade1.jpg

Salades, Vega | februari 20, 2015 | By

Ik krijg altijd een heel ‘kijk-mij-eens-gezond-bezig-zijn’ gevoel als ik kikkererwten eet. Ze maken namelijk geen deel uit van mijn normale kookroutine. Onterecht misschien, maar tja..ik ben alleen maar eerlijk. Ik had een schaaltje met een geklutst ei over (zie recept kippastei van maandag) en besloot daar eens een lunch salade mee te maken. Even de voorraadkast ingedoken en dit was het resultaat. Een gezonde en lekkere salade.

Recept: Kikkererwtsalade met avocado, zongedroogde tomaat en ei
Voor 1 persoon

Ingrediënten:

– 1 kropje little gem (eventueel te vervangen door ijsbergsla – kies iig een ‘crunchy’ slasoort)
– 100 gram kikkererwten (uit blik)
– 4 zongedroogde tomaten
– 1/2 avocado
– 1 ei, geklutst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel witte balsamicoazijn
– zout & peper

Bereiding:
– Snijd het kropje little gem in stukjes en doe ze in een slakom
– Giet de kikkererwten af, spoel ze even af met koud water, laat uitlekken en doe ze bij de sla.
– Snijd de zongedroogde tomaten en avocado in kleine stukjes en voeg toe.
– Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en giet je geklutste ei erin. Bak even aan beide kanten. Laat even afkoelen en snijd daarna in repen en doe ze bij de sla.
– Maak de sla aan met de resterende eetlepel olijfolie, de azijn en royaal zout en peper.
– Goed door elkaar husselen en je gezonde salade is klaar. Bon appetit!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment