Onze Franse Keuken

Origineel lunchbroodje: Oesterzwam, chinese kool en Roquefort

Broodjeoesterzwam3.jpg

Broodjes, Lunch | februari 23, 2015 | By

Mjamm. Dat is wat ik kan zeggen over dit broodje. Je moet hem echt een keertje proberen. Ik ben dol op de vlezige structuur van oesterzwam en kook er graag mee. Ik had er nog wat liggen en  dacht …’doe eens gek’. Daar ga ik eens even een lekker lunchbroodje mee bedenken. Ik heb ze  gebakken, samen met wat chinese kool (ook toevallig in huis) met wat kruiden uit het kruidenrek erover. Op een geroosterde boterham. Lekkere pittige Roquefort erover en dan een minuut onder de grill. SMULLEN!!!!!!

Recept: Broodje oesterzwam, chinese kool en Roquefort
Voor 1 persoon

Ingrediënten:

– 2 volkorenboterhammen
– 2/3 oesterzwammen
– 1/8 chinese kool (of beter gezegd: gewoon 2 dunne schijven afsnijden:-))
– 1 eetlepel olijfolie
– eetlepel (gedroogde) kruiden naar wens (ik gebruik combi gedroogde peterselie, knoflook, zout, peper)
– 25 gram Roquefort

Bereiding:
– Verwarm de grill voor van je oven.
– Rooster de 2 boterhammen.
– Snijd de oesterzwammen in grove stukken en de chinese kool in stukken.
– Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak daarin de zwammen en kool met de kruiden in een minuut of 4 gaar.
– Beleg 1 boterham met de zwammen en de kool.

– Snijd de Roquefort in hele dunne plakjes en leg ze bovenop de warme zwammen en kool.

– Schuif de boterham in de oven en laat de Roquefort smelten onder de grill. Dit gaat heel snel, max 1 minuut, dus hou in de gaten.

– Haal de boterham uit de oven. Dek af met de andere boterham en snijd met een mes diagonaal doormidden. Bon appetit!

2 Comments

  1. Bonjade

    februari 23, 2015 at 12:46 pm

    Oh die kaas alleen al…….Nu dat is vast en zeker om te smullen….
    Ga hem onthouden hoor….lijkt me heerlijk.

    Fijne dag

    Liefs

    Reply
  2. Claudia

    februari 24, 2015 at 8:17 pm

    Lies, wat doe je me aan!!! Ik kom net thuis van kantoor, moet nog eten en dan zie ik dit broodje naar me zwaaien op mijn scherm. En het zegt "eet mij, eet mij"… Crisis in de hersenpan!
    Liefs, Clau

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress