Origineel lunchbroodje: Oesterzwam, chinese kool en Roquefort
Recept: Broodje oesterzwam, chinese kool en Roquefort
Voor 1 persoon
Ingrediënten:
– 2 volkorenboterhammen
– 2/3 oesterzwammen
– 1/8 chinese kool (of beter gezegd: gewoon 2 dunne schijven afsnijden:-))
– 1 eetlepel olijfolie
– eetlepel (gedroogde) kruiden naar wens (ik gebruik combi gedroogde peterselie, knoflook, zout, peper)
– 25 gram Roquefort
Bereiding:
– Verwarm de grill voor van je oven.
– Rooster de 2 boterhammen.
– Snijd de oesterzwammen in grove stukken en de chinese kool in stukken.
– Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak daarin de zwammen en kool met de kruiden in een minuut of 4 gaar.
– Beleg 1 boterham met de zwammen en de kool.
– Snijd de Roquefort in hele dunne plakjes en leg ze bovenop de warme zwammen en kool.
– Schuif de boterham in de oven en laat de Roquefort smelten onder de grill. Dit gaat heel snel, max 1 minuut, dus hou in de gaten.
– Haal de boterham uit de oven. Dek af met de andere boterham en snijd met een mes diagonaal doormidden. Bon appetit!
Bonjade
februari 23, 2015 at 12:46 pmOh die kaas alleen al…….Nu dat is vast en zeker om te smullen….
Ga hem onthouden hoor….lijkt me heerlijk.
Fijne dag
Liefs
Claudia
februari 24, 2015 at 8:17 pmLies, wat doe je me aan!!! Ik kom net thuis van kantoor, moet nog eten en dan zie ik dit broodje naar me zwaaien op mijn scherm. En het zegt "eet mij, eet mij"… Crisis in de hersenpan!
Liefs, Clau