Onze Franse keuken

Gewokte zoetzure Chinese kool

Chinesekool.jpg

Groentes | februari 2, 2015 | By

Chinese kool ziet er echt niet uit op een foto. Gekookt, gewokt – maakt niet uit hoe. Ik krijg het in ieder geval met geen mogelijkheid voor elkaar. Laat je daar niet door afschrikken, want dit bijgerecht is echt heel lekker. Ik snij de kool grof, wok het snel en simpel samen met wat rode paprika, kruidenbouillon, gember en sojasaus. Echt in vijf minuten gemaakt. Ik serveer het graag bij Kip Teriyaki – dat recept staat woensdag op mijn blog.
 

Recept: Zoetzure Chinese kool
Voor 4 personen

Ingrediënten:
– 1/2 Chinese kool, in grove stukken gesneden
– 1/2 rode paprika, in dunne reepjes
– 2 eetlepels arachideolie
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel suiker
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 50 ml kruidenbouillon
– 1 teentje knoflook, geperst

Bereiding:

– Verhit de arachideolie in de wok. Wok de Chinese kool en de rode paprika 3 minuten op hoog vuur.
– Voeg sojasaus, suiker, balsamicoazijn, bouillon en knoflook toe en wok het geheel nog 2 minuten.
Klaar – snel hè?!

Bron: dit recept is een bewerking van een koolwokrecept dat ik ooit zag op de Belgische vtmkoken website.

 

Comments

  1. Leave a Reply

    Claudia
    februari 4, 2015

    Ook heel fijn voor door de groene smoothie! Gewoon een blad of vier in de blender frunniken met de rest van de ingrediënten – proef je niks van en op die manier "eet" je al kool bij je ontbijt. Wel direct opdrinken, want als je hem bewaart tot de lunch voert die kool opeens op zeer verdachte wijze de boventoon… als je begrijpt wat ik bedoel 😉
    Dikke kus, Clau

Leave a Comment