Gewokte zoetzure Chinese kool

Recept: Zoetzure Chinese kool
Voor 4 personen
Ingrediënten:
– 1/2 Chinese kool, in grove stukken gesneden
– 1/2 rode paprika, in dunne reepjes
– 2 eetlepels arachideolie
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel suiker
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 50 ml kruidenbouillon
– 1 teentje knoflook, geperst
Bereiding:
– Verhit de arachideolie in de wok. Wok de Chinese kool en de rode paprika 3 minuten op hoog vuur.
– Voeg sojasaus, suiker, balsamicoazijn, bouillon en knoflook toe en wok het geheel nog 2 minuten.
Klaar – snel hè?!
Bron: dit recept is een bewerking van een koolwokrecept dat ik ooit zag op de Belgische vtmkoken website.
Claudia
februari 4, 2015 at 10:13 pmOok heel fijn voor door de groene smoothie! Gewoon een blad of vier in de blender frunniken met de rest van de ingrediënten – proef je niks van en op die manier "eet" je al kool bij je ontbijt. Wel direct opdrinken, want als je hem bewaart tot de lunch voert die kool opeens op zeer verdachte wijze de boventoon… als je begrijpt wat ik bedoel 😉
Dikke kus, Clau
Lisette
februari 11, 2015 at 10:10 amKlinkt goed Clau! kus