Onze Franse keuken

Salade met tonijnballetjes, mango en een passievruchtvinaigrette

Salade2BTonijnballetjes2B2.jpg

Salades, Vis | januari 28, 2015 | By

Voor de Foodblogswap van januari mocht ik iets kiezen van het foodblog ‘Eten met Roos‘.

Altijd weer leuk om andere foodblogs te ontdekken. Deze kende ik nog niet.

De jonge enthousiaste Rozemarijn (19 jaar oud) geeft op haar blog een kijkje in haar koksleven. Na geslaagd te zijn voor de opleidingen ‘basiskok’ en ‘zelfstandig werkend kok’ is ze nu bezig met ‘leidinggevende keuken’. Ze hoopt op een dag haar eigen topzaak te kunnen openen. Leuk om te volgen en weer eens een andere invalshoek.

Bij de foodblogswap is het de bedoeling dat je een recept kiest van het toegewezen blog en minimaal één ingrediënt wijzigt. Dus toen ik Roos haar salade met tonijnballetjes, mango en korianderdressing zag – was de keuze snel gemaakt. Zoals de vaste volgers van mijn blog weten kook ik bijna nooit met verse koriander, aangezien Arjan daar van gruwelt. Dus ik moest even een andere dressing verzinnen. Passievrucht leek mij er goed bij te passen. Dus maakte ik een passievruchtvinaigrette. Bovendien besloot ik ook een eigen versie van de tonijnballetjes te maken en mengde ik er wat sesamolie door. Arjan en ik aten deze salade als lunch. Smullen!

Recept: Salade met tonijnballetjes, mango en een passievruchtvinaigrette
Voor 2 personen

Ingrediënten:

– 1 blikje tonijn op water, uitgelekt (= 140 gram)
– 1 ei
– 30 gram grof paneermeel
– 1/2 theelepel zout
– 1 theelepel sesamolie
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 volle eetlepel gehakte platte peterselie
– 50 gram gemengde sla
– 2 eetlepels mais
– 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
– 1/2 mango

Voor de dressing:
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 passievruchten
– 1 eetlepel witte balsamico azijn
– 1 theelepel Dijon mosterd
– 1 eetlepel limoensap

Bereiding:

– Laat de tonijn uitlekken. Doe de tonijn in een kom, voeg het ei, paneermeel, zout, sesamolie en 1 eetlepel olijfolie toe. Kneed alles goed met je handen door elkaar, voeg de peterselie toe en kneed nog even goed.
– Maak balletjes van het tonijnmengsel. Ik maak er 8.
– Verhit de resterende 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de tonijnballetjes op middenhoog vuu in 5 minuten aan alle kanten lichtbruin.
– Maak de vinaigrette: Pers de passievruchten uit in een zeef en vang het sap op. Hussel de olijfolie, opgevangen sap van de passievruchten, balsamicoazijn, mosterd en limoensap tot een vinaigrette.
– Verdeel de sla over twee borden.
– Snijd de mango in kleine stukjes en verdeel die samen met de mais en sesamzaadjes over de borden.
– Plaats de tonijnballetjes op de sla en sprenkel de vinaigrette erover. Bon appetit!

Bron: Eten met Roos
Benieuwd naar de inspiratie voor dit recept? Klik HIER voor de originele versie van Rozemarijn

Comments

Leave a Comment