Onze Franse keuken

Hello Kitty taart

hellokittytaart.jpg

Kidscuisine, Taart | januari 22, 2015 | By

Er is er één jarig hoera hoera! Vandaag is onze kleine meid Marie alweer 3 geworden. Wat vliegt de tijd. Bij de vraag wat voor taart ze voor haar verjaardag wilde, was het antwoord héél duidelijk:

“EEN HELLO KITTY CHOCOLADETAART!!!”

Tja, ga er maar aan staan. Vorig jaar was het een slagroomtaart en dit jaar dus een chocoladevariant. Gelukkig hebben wij genoeg Hello Kitty spullen in huis (kleurboeken, stickers en leesboekjes en bestaat ook hier in Frankrijk kant-en-klare fondant. Dus even knutselen maar weer en voilà ..Dit is het resultaat:

De taart is, zoals gevraagd, van chocolade. Dat recept stond al eerder op mijn blog. Benieuwd hoe je hem moet maken? Klik HIER

Natuurlijk heeft Marie ook getrakteerd op de maternelle (kleuterschool). Hier in Frankrijk geen doe-het-zelf projecten voor traktaties. Nee, hier is het de bedoeling dat je een paar gateaux (cake-achtige taarten) meebrengt. Dus mams weer aan het bakken geslagen voor een traditionele Gateau au yaourt. Het recept van dit baksel staat van het weekend op mijn blog. Een kleine onderbreking in het ‘gezond genieten’ dus. Niet gevreesd, maandag ga ik gewoon weer verder….

Comments

  1. Leave a Reply

    Anoniem
    januari 26, 2015

    Hiep hiep hoera voor Marie!
    Knuffel van Erwin, Ankie, Femke en Fabienne

Leave a Comment