Onze Franse keuken

Gezonde weeksoep: Broccolisoep

Broccolisoep.jpg

Soepen | januari 26, 2015 | By

Time flies.. Ik ben alweer 3 weken bezig met mijn ‘gezond genieten’ project. En…HET WERKT! Ik ben al ruim 2 kilo kwijt. Mooi! Vooral het onderdeel ‘niet snoepen’ werpt zijn vruchten af en dat lukt me eigenlijk met name door goed te lunchen. Het lunchsoepje maakt daar een belangrijk deel van uit. Dus ook voor komende week leg ik weer een voorraadje aan. Deze keer heb ik gekozen voor een broccoli basissoep. Prima om zo te eten, maar je kunt hem ook een beetje opleuken met bijvoorbeeld wat Roquefort – hmm, smullen.

Recept: Gezonde weeksoep – Broccolisoep
Voor ruime weekvoorraad – lunch – voor 1 prs

Ingrediënten:

– 1 ui
– 1 wortel
– 1 teen knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram broccoli
– 1,2 liter kruidenbouillon (2 blokjes)
– 2 eetlepels vissaus
– versgemalen peper

Bereiding:
– Snipper de ui en snijd de wortel in ringen.
– Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de ui en wortel toe.
– Pers de knoflook uit boven de pan en bak alles al roerend een minuut of 3, totdat de ui glazig is.
– Voeg de broccoli toe en giet de bouillon erbij.
– Breng aan de kook, draai dan het vuur laag en laat de soep met een deksel op de pan een half uurtje pruttelen.
– Pureer de soep met een staafmixer.
– Roer de vissaus erdoorheen en geef een paar fikse draaien een de pepermolen.
– Verdeel in dagporties en vries ze in. Warm op en serveer leuk beetje kaas naar keuze of wat pittige stukjes worst.

psst….het vaker sporten verloopt nog niet helemaal zoals ik wil – daar ga  ik mij de komende maand meer op focussen.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment