Onze Franse keuken

Gezonde lunch met hüttenkäse en radijs

Radijs.jpg

Broodjes, Lunch | januari 7, 2015 | By

Variatie is de key als je op zoek bent naar een gezonde lunch. Niet alleen qua beleg, maar ook qua type broodje. De komende tijd zal ik laten zien wat ik tegenwoordig allemaal maak voor mezelf. Erg leuk om de voorraadkast in te duiken en eens te kijken wat ik kan verzinnen. Bij de term gezonde lunch schiet bij mij als een soort Pavlov-reactie de term ‘Hüttenkäse’ door mijn hoofd. Ik eet het eigenlijk nooit, maar vroeger at mijn moeder dat altijd als ze aan de lijn was.

Hüttenkäse is een cottage cheese, oftewel jonge ongerijpte kaas die minder vetten bevat dan ‘gewone kaas’. Het heeft ook niet de structuur van gewone kaas – meer een soort korrelachtige kwark. Ik moest ook best even zoeken om het te vinden in onze Supermarché. Het ligt hier namelijk niet bij de kaasafdeling, maar bij de yoghurt. Ik vind gele Amorat er lekker bij als smaakmaker en scherpe pittige radijsjes maken het helemaal af. Bon appetit!

Recept: Broodje Hüttenkäse en radijs
Voor 1 persoon

Ingrediënten:
– 2 volkorenboterhammen
– 1,5 eetlepel Hüttenkäse
– beetje gele Aromat
– 3 radijsjes

Bereiding:

– Rooster de boterham.
– Smeer de Hüttenkäse op één boterham. Sprenkel er een beetje Aromat over.
– Snijd de radijsjes in dunne plakjes en leg ze op de Hüttenkäse. Dek de boterham af met de 2e boterham en snijd ze voorzichtig diagonaal door. Stapel ze op een bordje en eet ze samen met een kopje preisoep .

Comments

  1. Leave a Reply

    Bonjade
    januari 7, 2015

    Ha super voor bij de soep dus 😉 Jammie…….

    Fijne avond

    Liefs

Leave a Comment