Gezonde lunch met hüttenkäse en radijs

Hüttenkäse is een cottage cheese, oftewel jonge ongerijpte kaas die minder vetten bevat dan ‘gewone kaas’. Het heeft ook niet de structuur van gewone kaas – meer een soort korrelachtige kwark. Ik moest ook best even zoeken om het te vinden in onze Supermarché. Het ligt hier namelijk niet bij de kaasafdeling, maar bij de yoghurt. Ik vind gele Amorat er lekker bij als smaakmaker en scherpe pittige radijsjes maken het helemaal af. Bon appetit!
Recept: Broodje Hüttenkäse en radijs
Voor 1 persoon
Ingrediënten:
– 2 volkorenboterhammen
– 1,5 eetlepel Hüttenkäse
– beetje gele Aromat
– 3 radijsjes
Bereiding:
– Rooster de boterham.
– Smeer de Hüttenkäse op één boterham. Sprenkel er een beetje Aromat over.
– Snijd de radijsjes in dunne plakjes en leg ze op de Hüttenkäse. Dek de boterham af met de 2e boterham en snijd ze voorzichtig diagonaal door. Stapel ze op een bordje en eet ze samen met een kopje preisoep .
Bonjade
januari 7, 2015 at 9:40 pmHa super voor bij de soep dus 😉 Jammie…….
Fijne avond
Liefs
Lisette
januari 7, 2015 at 10:03 pmYep!