Onze Franse keuken

Gezonde lunch: Griekse pita

pitagrieks.jpg

Broodjes, Lunch | januari 12, 2015 | By

Na het zien van de indrukwekkende mars in Parijs (en andere plaatsen) gisteren, pak ik vandaag het bloggen weer op. Het voelde gewoon niet goed om de afgelopen dagen te schrijven over ‘gezond genieten’. Nu ga ik met frisse moed weer aan de slag.

Vandaag staat voor mijn gezonde lunch dit lekkere pitabroodje op het programma. Even opwarmen in de oven en vullen met een soort van Griekse salade (zonder olie!). Zo gemaakt en smaakvol. Kopje soep erbij en ik kan er weer tegenaan tot het diner!

Recept: Griekse pita

Voor 1 persoon

Ingrediënten:
– 1 pitabroodje
– 1 tomaat
– 3 zwarte olijven
– 1/8 rode ui
– 10 gram feta
– 1 theelepel oregano
– snuf zeezout
– versgemalen peper

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak je pitabroodje een beetje nat, prik er met een vork wat gaatjes in en leg 7 minuten in de oven.
– Maak in de tussentijd de Griekse salade.
– Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
– Snijd de olijven in kleine stukjes en het stukje ui in dunne ringen.
– Doe de tomaatblokjes, stukjes olijf en de uienringen in een kom. Kruimel de feta erover en voeg de kruiden toe. Hussel alles goed door elkaar.
– Haal het pitabroodje uit de oven. Snijd doormidden en vul de helften met de Griekse salade. Enjoy!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment