Onze Franse Keuken

Gezond & simpel: Pasta met tonijn, tomaat en olijf

Tunapasta.jpg

Pasta, Vis | januari 23, 2015 | By

Eens even heel wat anders. De Ottolenghi achtige recepten zijn helemaal top – begrijp me niet verkeerd – maar vaak best bewerkelijk en met veel ingrediënten. Ik wil ook wel eens een gerecht gewoon hup, snel op tafel hebben. Deze pasta is dan ideaal. Zo klaar en bij ons zijn de kleine meisjes er ook dol op.

Recept: Pasta met tonijn, tomaat en olijf
Voor 2/4 personen

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 1 stengel bleekselderij
– 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
– 1 blik tonijn op olie (185 gr), uitgelekt
– 4 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie
– 4 blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd
– 8 zwarte ontpitte olijven, grof gehakt
– 200 gram penne pasta
– zout & peper
– desgewenst – voor de volwassenen – chilivlokken

Bereiding:
– Verwarm de olijfolie in een sauspannetje op middenhoog vuur en pers de knoflook uit boven de pan. Roer door elkaar.
– Snijd de bleekselderij in kleine blokjes en roer door de knoflookolie.
– Giet de tomatenblokjes erbij en voeg royaal zout en peper toe. Breng aan de kook, draai dan het vuur laag en laat tien minuten sudderen. Kook in de tussentijd de pasta (penne heeft 12 minuten nodig).
– Voeg de tonijn toe en roer door de saus.
– Voeg de peterselie, basilicum en olijven toe en roer goed.
– Schep een beetje kookwater uit de pastakookpan, zo’n 40 ml en giet dat bij de tomatensaus. Roer de tomatensaus nog even goed door elkaar.
– Giet de pasta af. Roer de saus door de pasta. Verdeel de pasta over de borden. Voeg desgewenst nog wat chilivlokken toe en serveer. Bon appetit!

Bron: Dit recept komt uit Apples for Jam – Tessa Kiros
 

2 Comments

  1. Bas

    augustus 10, 2018 at 5:37 pm

    Je kunt hier ook nog zest of rasp van de schil van een citroen aan toe kunnen voegen, dan krijg je een hele subtiele citroen smaak en dat is erg lekker met tonijn.

    Reply
    • Lisette

      augustus 10, 2018 at 8:17 pm

      Goed idee Bas – ga ik zeker een keer doen. Groetjes uit Frankrijk

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress