Onze Franse keuken

Gezond recept: Za’atar kip

Zaatarkipschotel.jpg

Kip, Vlees | januari 19, 2015 | By

Zoals ik gisteren al vertelde ben ik echt fan van de kruidenmengsels van Jonnie Boer. Zijn Za’atar mix benut ik voor dit lekkere gezonde kipgerecht. Ik gebruik kippendijen. Die zijn zo lekker mals, maar je zou ook kunnen kiezen voor kipfilet hoor. Ik verwijder de botten, maar laat het vel erop zitten tijdens het bakken. Dat verwijder ik in het kader van ‘gezond’ genieten wel voordat ik de kip opeet. Arjan at het krokante velletje wel lekker op. Iedereen blij. Deze kip aten wij samen met de dadelsalade en wat bulgur met een dot Griekse yoghurt erop. Een supercombi – al zeg ik het zelf.

Recept: Za’atar kip
Voor 2 personen

Ingrediënten:
4 kippendijen
1/2 limoen
2 eetlepels olijfolie
1,5 theelepel za’atar kruiden

Voor erbij:
* Ottolenghi dadelsalade

* Bulgur
– 40 gram gekookte bulgur
(roer daar 1 eetlepel olijfolie door en serveer met 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt erover, aangemaakt met een beetje citroensap en versgemalen zeezout en peper)

Bereiding:

– Verwijder het bot uit de kippendijen leg het vlees met vel in een ovenschaal.
– Pers de limoen uit boven de schaal. Giet de olijfolie erover en voeg de Za’atar kruiden toe.
– Meng alles goed door elkaar met je handen, zodat alle kippendijen bedekt zijn met een olie/kruidenlaagje. Laat even een kwartiertje marineren.
– Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur en bak de kippendijen tot ze goed gaar zijn (ongeveer 3 minuten per kant).
–  Serveer de kippendijen met de dadelsalade en de bulgur. Bon appetit!

Comments

Leave a Comment