Gezond recept: Za’atar kip
Recept: Za’atar kip
Voor 2 personen
Ingrediënten:
4 kippendijen
1/2 limoen
2 eetlepels olijfolie
1,5 theelepel za’atar kruiden
Voor erbij:
* Ottolenghi dadelsalade
* Bulgur
– 40 gram gekookte bulgur
(roer daar 1 eetlepel olijfolie door en serveer met 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt erover, aangemaakt met een beetje citroensap en versgemalen zeezout en peper)
Bereiding:
– Verwijder het bot uit de kippendijen leg het vlees met vel in een ovenschaal.
– Pers de limoen uit boven de schaal. Giet de olijfolie erover en voeg de Za’atar kruiden toe.
– Meng alles goed door elkaar met je handen, zodat alle kippendijen bedekt zijn met een olie/kruidenlaagje. Laat even een kwartiertje marineren.
– Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur en bak de kippendijen tot ze goed gaar zijn (ongeveer 3 minuten per kant).
– Serveer de kippendijen met de dadelsalade en de bulgur. Bon appetit!
Rineke
november 5, 2016 at 6:50 pmHeer-lijk!