Frisse salade met knäckebröd croutons, tomaat , kappertjes en piment (all spice)

Bovendien vind ik het gebruik van all-spice een hele originele keuze. Nooit geweten dat all-spice zo goed bij tomaat past. Ik ga dat vaker toevoegen aan een tomatensalade. Let wel op dat je maar een klein beetje gebruikt, want het is een vrij uitgesproken smaak en het mag niet gaan overheersen.
Ingrediënten:
voor 2 personen
– 3 tomaten, alleen het vruchtvlees, in blokjes
– 1 theelepel suiker
– 1/2 rode ui, in dunne ringen
– 2 eetlepels olijolie
– 1 eetlepel rode wijnazijn
– 1/4 theelepel gemalen piment (all spice)
– 2 knäckebröd crackers
– 8 zwarte ontpitte olijven
– 1 eetlepel kappertjes
– 50 gram feta
– zout & peper
Bereiding:
– Doe de tomatenblokjes met de, suiker ui, olijfolie, azijn en all-spice in een kom en voeg royaal zout en peper toe. Hussel door elkaar en laat even 5 minuten marineren.
– Snijd de olijven in kleine stukjes en voeg die samen met de kappertjes toe aan het tomatenmengsel.
– Breek de crackers in kleine stukjes en hussel ze door de tomaten.
– Kruimel de feta boven de kom. Hussel alles nog even goed door elkaar en serveer. Bon appetit!
Anoniem
januari 21, 2015 at 1:20 pmHallo Lisette,
ontzettend leuk, dat je zo actief bent met alle recepten, ideeën etc.
dit lijkt me ook heerlijk, ik was alleen in de veronderstelling dan allspice de 5spice kruidenmix was, even opgezocht en dat is niet het geval het is piment. Weer iets geleerd, ga deze salade zeker proberen lijkt me heerlijk.
groetjes,
Marjon