Onze Franse Keuken

Frisse salade met knäckebröd croutons, tomaat , kappertjes en piment (all spice)

knackebrodsalade.jpg

Salades, Vega | januari 21, 2015 | By

Een variant van Ottolenghi’s Dakos, die ik in Plenty more zag. Dakos zijn een bepaald soort type Griekse speltcrackers. Tja, die zijn hier niet te krijgen. In het recept zelf geeft Ottolenghi aan dat je het ook zou kunnen vervangen door knäckebröd. Hmm, waarom niet? Leuk om eens te proberen. Top!

Bovendien vind ik het gebruik van all-spice een hele originele keuze. Nooit geweten dat all-spice zo goed bij tomaat past. Ik ga dat vaker toevoegen aan een tomatensalade. Let wel op dat je maar een klein beetje gebruikt, want het is een vrij uitgesproken smaak en het mag niet gaan overheersen.

Ingrediënten:
voor 2 personen

– 3 tomaten, alleen het vruchtvlees, in blokjes
– 1 theelepel suiker
– 1/2 rode ui, in dunne ringen
– 2 eetlepels olijolie
– 1 eetlepel rode wijnazijn
– 1/4 theelepel gemalen piment (all spice)
– 2 knäckebröd crackers
– 8 zwarte ontpitte olijven
– 1 eetlepel kappertjes
– 50 gram feta
– zout & peper

Bereiding:

– Doe de tomatenblokjes met de, suiker ui, olijfolie, azijn en all-spice in een kom en voeg royaal zout en peper toe. Hussel door elkaar en laat even 5 minuten marineren.
– Snijd de olijven in kleine stukjes en voeg die samen met de kappertjes toe aan het tomatenmengsel.
– Breek de crackers in kleine stukjes en hussel ze door de tomaten.
– Kruimel de feta boven de kom. Hussel alles nog even goed door elkaar en serveer. Bon appetit!

1 Comment

  1. Anoniem

    januari 21, 2015 at 1:20 pm

    Hallo Lisette,

    ontzettend leuk, dat je zo actief bent met alle recepten, ideeën etc.
    dit lijkt me ook heerlijk, ik was alleen in de veronderstelling dan allspice de 5spice kruidenmix was, even opgezocht en dat is niet het geval het is piment. Weer iets geleerd, ga deze salade zeker proberen lijkt me heerlijk.

    groetjes,
    Marjon

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress