Onze Franse Keuken

Risotto Caprese

kerst, Pasta | december 18, 2014 | By

Verse basilicum, tomaat en mozzarella – altijd goed. Ik ken in ieder geval maar weinig mensen, die er niet van houden. Misschien een slimme keuze als je deze kerst gasten aan tafel krijgt, die niet zo van de culinaire uitdagingen zijn. Dit is een risottovariant, wat hem net specialer maakt dan een salade, maar toch ‘veilig’ genoeg blijft. Trouwens ook ideaal als vegetarische optie.

Recept: Risotto Caprese

Voorgerecht voor 4/6 personen
(of vegetarisch hoofdgerecht voor 2)

Ingrediënten:

– 20 gram boter
– 1 ui, gesnipperd
– 150 gram arborio rijst
– 50 ml witte wijn
– 500 ml kruidenbouillon
– 50 gram parmezaanse kaas
– 50 gram mascarpone
– 2 eetlepels balsamico azijn
– 20 kerstomaatjes
– 10 blaadjes basilicum
– 1 bol buffelmozzarella
– olijfolie
– versgemalen peperBereiding:- Snijd de kerstomaatjes doormidden en doe ze in een kom. Doe de balsamicoazijn erbij, hussel even goed door elkaar en laat lekker staan, terwijl je de risotto maakt.
– Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui.
– Voeg dan de rijst toe en meng even goed, totdat alle korrels bedekt zijn met een beetje boter en er glazig uitzien.
– Giet dan de wijn erbij en roer goed tot de wijn opgenomen is.
– Giet dan in kleine delen de bouillon erbij, iedere keer roerend totdat de bouillon is opgenomen. Je zal zo’n 17-20 minuten nodig hebben voor dit onderdeel van het gerecht. Neem de tijd – het is kerstvakantie 🙂
– Haal de risotto van het vuur als alle bouillon is opgenomen en roer de parmezaanse kaas en de mascarpone door de rijst, totdat deze volledig is opgenomen.
– Rol de blaadjes basilicum op als sigaartjes en snijd ze vervolgens in kleine reepjes.
– Roer de basilicum en de in balsamicoazijn gemarineerde kerstomaatjes door de risotto
– Verdeel de rijst over de borden. Scheur de buffelmozzarella voorzichtig in stukken en verdeel die over de borden. Sprenkel er een beetje olijfolie over en geef nog even een flinke draai aan de pepermolen boven elk bord. Bon appetit!
  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress