Onze Franse keuken

Kerstsoep: Prei-broccolisoep met coquilles

Coquilles.jpg

kerst, Soepen, Vis | december 4, 2014 | By

Een soepje is altijd een prima start van een diner. Ook ideaal qua voorbereiding, want de soep kan je een dag van tevoren maken. Om er een feestelijk tintje aan te geven roer je wat vissaus door de soep en garneer je hem met wat gegrilde coquilles. Zo tover je heel snel iets eenvoudigs om tot iets chics. Top toch? Doe de kommen niet te vol, want je hebt waarschijnlijk een aantal gangen op de planning staan. Een beetje zonde als iedereen al na gang 2 uit elkaar knapt….

Recept: Prei-broccolisoep met gegrilde coquilles
Voor 4/6 personen:

Ingrediënten:

– 1 ui
– 1 stengel bleekselderij
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 350 gram broccoli, in stronkjes verdeeld
– 200 gram prei, in ringen gesneden
– 150 gram aardappel, in kleine blokjes gesneden
– 1 liter groentebouillon
– 2 eetlepels vissaus (nuoc mam)
– zout & versgemalen peper

Voor de garnering:
– 2/3 coquilles per persoon

Bereiding:

– Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, bleekselderij en knoflook ongeveer 5 minuten.
– Voeg dan broccoli en prei toe en giet de groentebouillon erbij.
– Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op middenhoog vuur 25 minuten koken.
– Pureer de soep met de staafmixer en roer de vissaus erdoorheen.
– Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper. Je soep is nu klaar – zet hem weg tot gebruik.
– Vlak voor het serveren verwarm je de soep en bak of gril je de coquilles. Hoe? Nou ik bak ze in een koekenpan met klontje boter en beetje olijfolie ongeveer 1,5 minuut per kant.
– Doe de soep in kommetjes en garneer met 2 à 3 coquilles. Bon appetit.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment