Kerstaardappeltjes met saffraan en kardemom
Recept: Aardappeltjes met saffraan en kardemom
Voor 4/6 personen
Ingrediënten:
– 1 kg kleine aardappelen
– 3 eetlepels olijfolie
– 500 ml kippenbouillon
– 1 kaneelstokje
– 6 kardemompeulen
– een paar saffraandraadjes (of 1 dosis)
– 1 theelepel komijn
– 30 gram zwarte ontpitte olijven
– zout
Bereiding:
– Schil de aardappeltjes.
– Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de aardappelen toe. Roer ze goed door de olie.
– Giet de bouillon erbij, voeg kaneelstokje, kardemom, saffraan en komijn toe en breng het geheel aan de kook.
– Voeg wat zout toe, doe een deksel op de pan en kook de aardappelen 20 minuten.
– Haal dan de deksel van de pan, voeg de olijven toe en laat nog 5 minuten op zacht vuur pruttelen.
– Giet de aardappelen (inclusief het resterende vocht)in een schaal of kom en serveer. Bon appetit!