Onze Franse keuken

Kerstaardappeltjes met saffraan en kardemom

Kerstaardappeltjes.jpg

Aardappelen, Bijgerecht, kerst | december 22, 2014 | By

Wat te doen met de bijgerechten? Altijd weer een uitdaging om iets leuks te verzinnen met de standaard aardappel. Dit is een manier om simpele aardappelen om te toveren tot iets speciaals. Specerijen als kaneel, saffraan, komijn en kardemom zorgen voor een heerlijke smaak en passen goed in de kerstsfeer. Neem kleine aardappeltjes, die je in zijn geheel kookt en serveert.

Recept: Aardappeltjes met saffraan en kardemom
Voor 4/6 personen

Ingrediënten:

– 1 kg kleine aardappelen
– 3 eetlepels olijfolie
– 500 ml kippenbouillon
– 1 kaneelstokje
– 6 kardemompeulen
– een paar saffraandraadjes (of 1 dosis)
– 1 theelepel komijn
– 30 gram zwarte ontpitte olijven
– zout

Bereiding:

– Schil de aardappeltjes.
– Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de aardappelen toe. Roer ze goed door de olie.
– Giet de bouillon erbij, voeg kaneelstokje, kardemom, saffraan en komijn toe en breng het geheel aan de kook.
– Voeg wat zout toe, doe een deksel op de pan en kook de aardappelen 20 minuten.
– Haal dan de deksel van de pan, voeg de olijven toe en laat nog 5 minuten op zacht vuur pruttelen.
– Giet de aardappelen (inclusief het resterende vocht)in een schaal of kom en serveer. Bon appetit!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment