Onze Franse Keuken

Kerst met Kids: Parmezaan ster met avocado-manderijn dip

Kerstkids1.jpg

kerst, Kidscuisine | december 12, 2014 | By

In het decembernummer van de Franse Elle Eten staat een kinder kerstmenu. Ik besloot het voorgerecht eens uit te testen op Marie. Missie geslaagd. We hebben de hartige sterren samen gebakken – lachen – maar natuurlijk ook onhandig. Een kind van bijna 3 in de keuken staat garant voor mega-rotzooi 🙂 Het maakt het kookproces wat bewerkelijker, maar het is kiezen of delen. Het is wel leuk om je kids erbij te betrekken, toch?! De sterren kan je makkelijk een dag (of 2) van tevoren maken en in een tupperware doosje bewaren.

Recept: Parmezaanster met avocado-manderijn dip

Voor 4 tot 6 kids

Ingrediënten:

Voor de kerststerren:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 eidooier
– 6 eetlepels water (koud)
– 75 boter, op kamertemperatuur, in kleine blokjes
– 3 eetlepels sesamzaadjes
– 60 gram geraspte parmezaanse kaas
– bloem (voor bestuiven werkblad en deegroller)
– Vormpjes: ik gebruik kerstster, maar voel je vrij…

Voor de avocado-dip:
– 1 rijpe avocado
– 1 manderijn
– sap van 1/2 citroen
– 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

– Meng meel, boter, eidooier en water, sesamzaadjes en parmezaanse kaas in een keukenmachine. Zet het apparaat uit, zodra het geheel zich tot één grote klont vormt (kan niet missen – zie je vanzelf gebeuren)
– Haal het deeg eruit, vorm het tot een bal, pak het in huishoudfolie. Leg een uurtje in de koelkast.
– Verwarm de oven vor op 150 graden
– Zet een bakplaat klaar met daarop een laag bakpapier.
– Bestuif je werkblad met een klein beetje bloem. Ik doe ook altijd een beetje bloem op mijn deegroller om  te voorkomen dat het deeg eraan blijft plakken.
– Rol het deeg uit tot een dunne plak (halve cm) en laat je kind(jes) er vormpjes in drukken.
– Leg alle sterren (of andere vormen) op de bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.
– Bak de hartige koekjes 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bewaar eventueel in een goed afgesloten doosje.
– Voor het serveren: Schil de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork. Pel de manderijn en snijd de partjes in kleine stukjes. Hussel dat door de avocado samen met het citroensap en de olijfolie. Doe de manderijnendip in een leuk kommetje, leg de kerststerren ernaast, roep de kids aan tafel en serveer. Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress