Kerst met Kids: Parmezaan ster met avocado-manderijn dip

Recept: Parmezaanster met avocado-manderijn dip
Voor 4 tot 6 kids
Ingrediënten:
Voor de kerststerren:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 eidooier
– 6 eetlepels water (koud)
– 75 boter, op kamertemperatuur, in kleine blokjes
– 3 eetlepels sesamzaadjes
– 60 gram geraspte parmezaanse kaas
– bloem (voor bestuiven werkblad en deegroller)
– Vormpjes: ik gebruik kerstster, maar voel je vrij…
Voor de avocado-dip:
– 1 rijpe avocado
– 1 manderijn
– sap van 1/2 citroen
– 1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
– Meng meel, boter, eidooier en water, sesamzaadjes en parmezaanse kaas in een keukenmachine. Zet het apparaat uit, zodra het geheel zich tot één grote klont vormt (kan niet missen – zie je vanzelf gebeuren)
– Haal het deeg eruit, vorm het tot een bal, pak het in huishoudfolie. Leg een uurtje in de koelkast.
– Verwarm de oven vor op 150 graden
– Zet een bakplaat klaar met daarop een laag bakpapier.
– Bestuif je werkblad met een klein beetje bloem. Ik doe ook altijd een beetje bloem op mijn deegroller om te voorkomen dat het deeg eraan blijft plakken.
– Rol het deeg uit tot een dunne plak (halve cm) en laat je kind(jes) er vormpjes in drukken.
– Leg alle sterren (of andere vormen) op de bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.
– Bak de hartige koekjes 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bewaar eventueel in een goed afgesloten doosje.
– Voor het serveren: Schil de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork. Pel de manderijn en snijd de partjes in kleine stukjes. Hussel dat door de avocado samen met het citroensap en de olijfolie. Doe de manderijnendip in een leuk kommetje, leg de kerststerren ernaast, roep de kids aan tafel en serveer. Bon appetit!